Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică USR – PLUS: Domnul Breaz și-a pierdut moralitatea, iar busola i-a confiscat-o Mircea Hava. Ca politician demonstrează că nu e nici dârz, nici mai breaz

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii județului Alba au urmărit cu amuzament comedia politică pusă în scenă în ultima perioadă de domnul Daniel Breaz, fost senator PSD, fost ministrul PSD al Culturii, fost ocupant temporar al scaunului de ministrul al Educației. Un CV de invidiat la care sigur tânjește orice pesedist cu pedigree și în care observăm că domnul Breaz se chinuie să își adauge și postul de prim gargaragiu politic al județului Alba.

Observăm astfel că domnia sa își transformă demisia din PSD într-un gest de mare onoare politică și se lansează în acuze la adresa USR-PLUS, la fel ca un copil frustrat, care observă că alții sunt mai populari în curtea școlii (a se citi curtea universității). Logoreea verbală bruscă a domnului senator ne demonstrează că, de fapt, domnia sa este în căutarea unei noi „busole politice”, pe care, dacă ar fi să ascultă gura urbei, i-a confiscat-o Mircea Hava. Deja așteptăm cu interes să îi vedem braț la braț la viitoarele chermeze politice sau să aflăm de noul botez politic pe care i-l va face nașu’ Hava.

Nu ne obosim să îi comentăm domnului rector, senator, cu regrete de ministru, Daniel Breaz, inepțiile și elucubrațiile politice, dar îi reamintim faptele sale de „înaltă moralitate politică” din primul și sperăm ultimul mandat de senator: a participat „noaptea ca hoții” la Ordonanța 13, a girat penali în funcții publice și a sfidat românii cu aroganță. Pentru imaginea completă a acestui erudit politician amintim și declarația despre mama care își crește singură copilul („A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”) sau despre Mihai Eminescu („este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puțin până în momentul de față” – corect: PE CARE l-a dat). Și ultima declarație era făcută în calitate de ministru al Culturii, dar e adevărat că era în Guvernul Dăncilă și poate era regulă de la partid să vorbească „dăncileza”.

În rugăm pe domnul fost pesedist, viitor liberal sau ce calitate politică îi pregătește conștiința și moralitatea, să nu se mai comporte ca în proverbul românesc „câinele moare de drum lung, iar…”. Dacă nu știe proverbul, poate da o căutare pe „goagăl” sau poate pune mâna pe o carte din biblioteca universității pe care o păstorește.

Noi, cei din USR-PLUS rămânem alături de oameni și să fiți sigur că, spre exemplu, ne vom lupta să nu încasați pensia specială pentru cât timp ați moțăit în Parlament.

Încheiem cu o mare curiozitate: cum puteați sta, domnule Breaz, la aceeași masă cu Vorica Dăncilă și să îi girați analfabetismul funcțional? Sau cum ați putut gira penali în funcții publice? Ne referim la mentorul politic Liviu Dragnea.

Concluzia e simplă: Domnul Daniel Breaz demonstrează că pe lângă faptul că nu e dârz, nu e nici măcar mai breaz față de politicienii clasici.

Echipa USR-PLUS Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sprijin financiar de 300.000 de lei pentru CSU Rugby Alba Iulia, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sprijin financiar de 300.000 de lei pentru CSU Rugby Alba Iulia, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2024 Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de apropat în ședința de joi, 25 iulie, acordarea unui sprijin financiar de 300.000 de lei pentru CSU Rugby Alba Iulia, în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2024. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea