Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Teste gratuite în reţeaua MedLife, pentru profesorii din învățământul primar: Când se vor putea testa cadrele didactice

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Profesorii din învăţământul primar, au posibilitatea de a se testa gratuit, începând de marţi, pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19, în peste 140 de centre de recoltare MedLife din ţară, potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi, Agerpres.

Învăţătorii se pot testa în intervalul 1 – 14 septembrie 2020.

„Demersul iniţiat de Sistemul Medical MedLife îşi propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar, învăţătorii, venind în completarea măsurilor luate de autorităţi pentru a mări gradul de siguranţă în şcoli, odată cu reînceperea cursurilor”, precizează reprezentanţii companiei.

Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au posibilitatea de a afla dacă au intrat în contact cu virusul şi dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2.

Astfel, cei interesaţi completează un formular pe site-ul companiei, se prezintă în cel mai apropiat centru de recoltare MedLife, semnează o declaraţie pe proprie răspundere la momentul prezentării în punctul de recoltare care să ateste faptul că face parte din grupul ţintă, i se recoltează sânge, iar rezultatele sunt confidenţiale, putând fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul clinicii.

În cazul în care sunt identificate mai mult de trei cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleiaşi instituţii, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziţie şi teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar.

Un rezultat pozitiv la testele de anticorpi IgG confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activităţii la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Se recomandă evitarea consumului de alimente cu 8 ore înainte de recoltare.

Sursa : g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea