Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Procedură medicală în PREMIERĂ pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Procesul, dezvoltat de o universitate din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Activitatea de cercetare face parte din proiectul pe care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi l-a câştigat în cadrul Competiţiei Internaţionale organizate de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF). Procedura medicală dezvoltată de cercetătorii Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi este simplă: se recoltează o cantitate mică de sânge de la pacienţi, 150 de ml, se introduce un amestec de 95% oxigen şi 5% ozon, iar sângele astfel tratat ajunge înapoi în organism printr-un sistem de perfuzare.

Proiectul se numeşte „Procédure alternative – thérapie par l’ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)” şi a fost depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători şi specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, Facultatea de Medicină şi Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Directorul de proiect este şeful de lucrări dr. ing. Cristian Dima, iar responsabil pentru partea medicală este asistentul universitar dr. Alexandru Nechifor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din echipă mai fac parte asist univ. dr. Corina Manole, şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, dr. Anghel Mihaelac şi dr. Orosanu Cristina, medici specialist ATI şi Luminiţa Florea, asistent medical la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.

”Suntem mândri să discutăm astăzi despre un proiect al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi finanţat de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF), în cadrul competiţiei internaţionale de proiecte destinate acţiunilor de reducere a impactului pandemiei COVID-19. Ţin să precizez că din aproape 2.000 de proiecte înscrise din 76 de ţări au fost selectate doar 92. Dintre acestea România are 3, iar 2 sunt ale universităţii noastre”, a declarat profesorul Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

„Proiectul are ca scop utilizarea procedurii de autohemoterapie majoră în combaterea COVID-19 pentru pacienţii din secţia de terapie intensivă (ATI) şi/sau pacienţilor contacţi ai unor surse confirmate de COVID-19. Sunt prinse trei activităţi principale: achiziţionarea generatorului de ozon şi a componentelor necesare procedurii autohemoterapiei majore, instruirea personalului medical autorizat în vederea aplicării procedurii de autohemoterapie majoră şi aplicarea procedurii de autohemoterapie majoră pentru pacienţii din secţia de terapie intensivă (ATI) şi/sau pacienţilor contacţi ai unor surse confirmate de COVID-19”, a spus, la rândul său, şeful de lucrări Cristian Dima, managerul proiectului.

„Este un tratament complementar în care se introduce 95% oxigen şi un procent mic, de 5% ozon, care are, însă, un rol extraordinar de bun. Procedura este una simplă. Se recoltează o cantitate mică de sânge, 150 de ml, se introduce procentul de oxigen şi ozon şi sângele astfel tratat ajunge înapoi în organism printr-un sistem de perfuzare.

Ozonul medical creşte producţia de interferoni (apărarea principală a organismului împotriva viruşilor), creează peroxizi de ozon care pot altera structurile învelişului viral necesare pentru ataşarea la celulele gazdă şi, de asemenea, îmbunătăţeşte procesele imunitare, microcirculaţia şi oxigenează celulele, ajutându-ne în lupta împotriva virusului COVID-19. Astfel de proceduri se mai realizează în China, Italia, Spania şi evident România iar noi suntem într-un contact continuu cu specialiştii din ţările menţionate”, explică asistentul universitar dr. Alexandru Nechifor, coordonatorul pe parte medicală din proiect.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște: CALENDAR Evaluare Națională și Bacalaureat 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște: CALENDAR Evaluare Națională și Bacalaureat 2024 Elevii din România reîncep cursurile miercuri, 8 mai, după vacanța de Paște în care au intra din 27 aprilie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. După vacanța de Paște, se va desfășura ultimul modul al anului școlar 2023-2024. Elevii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea