Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cine este aiudeanul care a distribuit 500 pachete cu alimente pe timp de pandemie și în perioada stării de urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciprian Bogdan s-a născut în Aiud în urmă cu 40 ani. În anul 1999 a plecat în Timișoara, unde spune el că acolo s-a format ca om. Oamenii/sistemul/valorile erau diferite acolo. Pe strada se puteau vedea mai multe fete zâmbitoare, prietenoase, iar invidia dintre oameni nu era atât de palpabilă.

A studiat psihologia și asistența socială, a făcut masterate în management și instituții drept privat, precum și alte cursuri de formare în țară și în străinătate.

S-a reîntors acasă în Aiud în anul 2007, cu toate că avea multe oportunități de a rămâne în Timișoara sau să plece în străinătate, în timp ce majoritatea tinerilor aiudeni plecau spre alte zări pentru a-și căuta un trai mai bun.

Dragostea pentru Aiud și ideea de a da ceva înapoi orașului natal (preluată de la părinții fondatori ai Școlii Ardelene) l-a făcut să se întoarcă înapoi.

Câteva cărți și inspirația unor mari oameni care au schimbat destinele lumii, l-au inspirat să înceapă cu o schimbare la nivelul mentalităților. Modelele lui au fost: Martin Luther King Jr, Regele Mihai I, pașoptiști în general, dar în mod special Innocentiu Klein.

A observat că la aceea vreme în Aiud exista o mare problemă în ceea ce privește educația, în special rata mare a abandonului școalar, analfabetismul funcțional și integrarea în societate a grupurilor vulnerabile. Prin urmare, a înființat o școală privată (centru de zi licențiat de Stat cu after school), unde în decursul anilor peste 400 copii cu risc de abandon școlar au primit ajutor la teme în sistem individualizat, consiliere și sprijin pentru a-și continua studiile, totul în mod gratuit.

După 13 ani de activitate asiduă, se poate vorbi despre o nouă generație de copii, care urmează școli profesionale și licee, iar alții care au absolvit facultăți și sunt integrați în câmpul muncii sau sunt antreprenori. Procesul acesta continuă! Consideră că valorile educației trebuie să fie împletite cu valorile creștine, după cum spunea marele cărturar Spiru Haret.

A fost consilier local în mandatul 2012-2016 din partea PNL, însă după ce partidul a fost preluat de PD, aceștia au venit cu camarila lor de partid, iar el nu a mai fost inclus pe lista de consilieri.

I s-a propus să intre în alte partide pe locuri eligibile, însă a refuzat categoric pe motiv că nu își încalcă principiile și valorile, considerând că și sistemul politic are nevoie de o reformă morală și de oameni cu principii.

Din 2016 a lucrat ca și consultant pe politici publice și dezvoltare comunitară la Consiliul Europei, precum și consultant în antreprenoriat.

În prezent este manager voluntar la centru de zi Casa Nădejdii, unde 20 de copii, beneficiari direcți, sunt sprijiniți pe plan socio-educațional să își continue studiile și să devină cetățeni responsabili ai societății!

Imediat după începutul stării de urgență, a inițiat campania „SOLIDARITATE ÎN STARE DE URGENȚĂ”, care s-a desfășurat pe o perioadă de 2 luni. În acest timp, peste 500 de familii aiudene s-au bucurat de ajutor umanitar constând în alimente, medicamente, iar cei care s-au aflat în izolare/carantină și au avut nevoie de cumpărături, li s-au făcut cumpărăturile fără niciun cost suplimentar.

„Cum putem sta nepăsători când avem în jurul nostru copii, femei și bătrâni, oameni bolnavi, care au nevoie de sprijinul nostru? Multe familii au rămas fără rezerve financiare și prin urmare nu și-au permis alimentele de strictă necesitate. Datoria morală și solidaritatea față de semenii noștri, ne-au determinat să luăm inițiativa de a porni această campanie. Cu acest prilej, doresc să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această campanie umanitară. Sunt foarte mulți și fără ei nu reușeam. Ei sunt adevărații eroi din umbră!

Începând cu data de 15 mai, vom intra într-o perioadă dificilă. Știu că multe persoane și-au pierdut locul de muncă. Aceștia trebuie ajutați să își găsească rapid un alt loc de muncă pentru a putea supraviețui. Astfel, următoarea noastră campanie va consta în identificarea și intermedierea unor locuri de muncă astfel că cei care își doresc să poată munci pentru a-și câștiga existența.

De asemenea, în condițiile legii, dorim să sprijinim cetățenii care au încasat amenzi uriașe și fără sens, pe perioada stării de urgență, pentru ca acele amenzi să fie anulate pe motiv de neconstituționalitate. Așadar, continuăm să fim solidari, continuăm să fim alături de oameni”, a mai declarat domnul Ciprian Bogdan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, a decedat la 76 de Ani pe patul de spital. S-a luptat cu o tumoră pe creier

Bera Larisa

Publicat

în

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, a decedat la 76 de Ani pe patul de spital. S-a luptat cu o tumoră pe creier Liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci (76 de ani), a murit pe patul de spital. El era internat de aproape o lună de zile în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea