Planul european pentru reactivare economică a EȘUAT, după ce câteva state au REFUZAT să împartă costurile crizei sanitare
După ce Italia și Spania, cele mai afectate țări din Europa din cauza epidemiei, au cerut măsuri mai clare privind planul european pentru reactivare economică, care ar fi trebuit să fie adoptat joi, acesta a eșuat. De asemenea, Germania şi Olanda au refuzat să împartă costurile crizei sanitare.
Obiectivul întâlnirii online a liderilor statelor membre ale Uniunii Europene era ca ei să cadă de acord asupra unei „stategii coordonate” pentru recuperarea normalităţii sociale, economice şi industriale odată ce pandemia va fi depăşită.
Disputele dintre cele patru state au făcut ca, după şase ore de teleconferinţă, să nu fie luată nicio hotărâre.
Pedro Sánchez, şeful Guvernului spaniol, şi Giuseppe Conte, prim-ministrul italian, au refuzat să sprijine o declaraţie comună cu un text vag şi fără măsuri concrete, scrie presa spaniolă.
Potrivit unor surse diplomatice, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, i-a întrebat pe toţi participanţii la videoconferinţă dacă sunt de acord cu propunerea făcută iniţial. Sánchez a răspuns negativ şi a avertizat că nu semnează „niciun acord care nu fixează un mandat clar pentru ca miniştrii Economiei să poată continua munca” pe un plan anticriză.
Conte a susţinut acest lucru, iar Michel a fost obligat să regândească termenii textului.
S-a ajuns la concluzia că miniştrii au la dispoziţie 15 zile pentru a planifica propunerile care ar putea duce la un plan de reactivare a economiei europene, condamnată la recesiune anul acesta din cauza pandemiei de Covid-19.
Reuniunea a fost marcată de tensiuni între nord, care a susţinut că fiecare ţară să iasă din criză prin propriile resurse, şi sud, care a cerut o acţiune coordonată.
Guvernele german şi olandez, susţinute de Austria şi Finlanda, refuză ca în recuperarea economică să fie folosite resure comunitare.
Cancelarul german Angela Merkel a spus că nu va accepta euro-obligaţiunile pe care le-au adus în discuţie nouă ţări, în frunte cu Spania, Franţa şi Italia.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a argumentat că aceasta nu este o criză asemănătoare celor de până acum şi că îi afectează pe toţi în aceeaşi măsură.
Conte şi Sánchez au cerut crearea unui grup de lucru format din şefii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European, Băncii Centrale Europene şi Eurogrupului.
Surse: stiripesurse
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: La final de campanie, vă mulțumim tuturor pentru buna credință și omenia cu care ne-ați primit în comunități și în case!
Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: La final de campanie, vă mulțumim tuturor pentru buna credință și omenia cu care ne-ați primit în comunități și în case! Campania care se încheie a fost, pentru mine și pentru colegii mei, o nouă lecție de viață și de omenie. România reală e în stradă, din inima marelui oraș […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei 2024
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2024. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Actualitateacum 10 ore
MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2024: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 35 de minute
MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2024: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României