Rămâi conectat

Politică Administrație

USR Alba avertizează Primăria Alba Iulia: Nu vă jucați cu nervii și drepturile albaiulienilor! Cerem o consultare publică serioasă privind noua platformă temporară de gunoi

Andreea Ștefan

Publicat

în

Uniunea Salvați România – Filiala Alba cere public viceprimarului cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, să trateze cu seriozitate și transparență criza gunoaielor din municipiu și să organizeze o consultare reală a cetățenilor cu privire la construcția noii platforme temporare de gunoi.

USR s-a născut ca o mișcare de implicare activă a celor care s-au săturat de actuala clasă politică și de modul nedemocratic în care cei care au ajuns în administrația locală și centrală sfidează cetățeanul. Iată de ce, NOI, cei din USR, nu putem rămâne pasivi la acțiunile total nedemocratice și lipsite de respect ale primarului cu atribuții de primar care, la fel ca înainte de 1989, vrea să implementeze cu forța (cu pumnul în gură) o măsură fără să consulte cetățenii, fără să le asculte nemulțumirile și fără să fi făcut anterior un studiu serios al impactului pe care noua platformă temporară de gunoi ar putea să o aibă asupra confortului locuitorilor din vecinătate.

O astfel de decizie nu se ia în biroul în care domnul Voicu Paul se joacă de-a primarul și în niciun caz o astfel de decizie nu se poate lua fără un proiect coerent bazat pe un studiu de impact social, de mediu și privind sănătatea publică, (care să privească sănătatea publică) cu reguli și obligații pentru operator, cu sancțiuni drastice și penalități, dar mai ales cu garanții pentru locuitorii din zonă.

Trecând peste faptul că ni se pare hilar și stupid să faci o platformă de depozitare a gunoiului în intravilanul municipiului, la câțiva pași de zonele locuite, credem că o astfel de măsură trebuie bine gândită deoarece poate avea un impact grav asupra locuitorilor municipiului.

USR Alba atrage atenția că suntem la limita unei grave crize în comunitatea din Alba Iulia generată de aroganța, netransparența și lipsa de viziune a edilului șef al municipiului, care a creat o ruptură între municipalitate și albaiulieni sfidând drepturile cetățenilor pe care îi reprezintă.

În această situație cerem public domnului viceprimar cu atribuții de primar Voicu Paul să înceteze să se mai joace de-a administrația locală și cu nervii albaiulienilor. Cerem o CONSULTARE REALĂ a populației privind construirea noii platforme temporare de gunoi și informarea publică privind orice detaliu legat de acest proiect cu importanță pentru comunitate.

În același timp, USR Alba a creat un grup de oameni cu expertiză în domeniul juridic dispuși să ofere gratuit consiliere juridică cetățenilor care se consideră afectați și nedreptățiți de măsurile administrației locale. Avertizăm Primăria Alba Iulia că în cazul în care va continua să sfideze cetățenii și să le încalce drepturile, dar mai ales dacă va continua proiectul fără consultarea populație, vom recurge la toate căile legale de atac pentru a împiedica acesta comportament lipsit de elementele esențiale ale democrației și transparenței decizionale.

Rugăm cetățenii care doresc să ne sprijine în demersul nostru sau care au nevoie de consiliere juridică gratuită să ne contacteze la adresa [email protected]

Împreună putem aduce democrația și în Primăria Alba Iulia!

Presedintele USR Alba, Beniamin Todosiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă USR Alba: Ministrul PSD al Agriculturii închide ochii în timp ce apa pentru irigații este deturnată, iar fermierii sunt grav afectați de secetă

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă USR Alba: Ministrul PSD al Agriculturii închide ochii în timp ce apa pentru irigații este deturnată, iar fermierii sunt grav afectați de secetă USR îi cere ministrului PSD al Agriculturii să trimită de urgență Corpul de Control la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) care să ocupă de sistemele de irigații din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea