Rămâi conectat

Politică Administrație

Obiectivul PNL Alba la alegerile locale: 70 de primari din 78

Andreea Ștefan

Publicat

în

Marius Haţegan, Secretar General PNL Alba: Obiectivul PNL Alba la alegerile locale: 70 de primari din 78

Filiala Judeţeană Alba a Partidului Naţional Liberal şi-a stabilit obiectivul pentru alegerile locale din acest an: câştigarea Consiliului Judeţean Alba şi a 70 de primării. În acest sens, au fost stabiliţi deja candidaţii pentru funcţia de primar în 72 de unităţi administrativ teritoriale, 58 dintre aceştia fiind primari în funcţie în momentul de faţă.

Pentru celelalte 6 primării, candidaţii vor fi aleşi în urma unor sondaje de opinie realizate de către institute de sondare specializate. Acest lucru se va realiza până la data de 1 martie, când, potrivit calendarului stabilit de conducerea PNL Alba, vor fi cunoscuţi candidaţii pentru funcţia în primar în toate cele 78 de unităţi administrativ teritoriale din judeţ şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

PNL îşi propune, de asemenea, ca în aceste localităţi să deţină şi majoritatea în consiliile locale, pentru a pune în practică programele care vor fi prezentate alegătorilor. Astfel, vom depune liste de candidaţi în fiecare circumscripţie electorală locală.

Obiectivul nostru rămâne acelaşi indiferent dacă alegerile vor fi organizate într-un singur tur de scrutin sau în două tururi, aceasta din urmă fiind opţiunea PNL. În acest sens, Guvernul Orban şi-a asumat miercuri, 29 ianuarie, răspunderea în faţa Parlamentului pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, cu scopul a se asigura o mai mare legitimitate pentru aleşii care vor prelua frâiele localităţilor pentru următorii patru ani. Sistemul de vot într-un singur tur restrânge dreptul majorităţii cetăţenilor dintr-o comunitate locală de a schimba un primar care nu şi-a făcut treaba, care nu respectă promisiunile electorale şi nu a demonstrat capacitatea de a dezvolta comunitatea.

Ne dorim să continuăm investiţiile începute de administraţiile locale conduse de primarii liberali şi de administraţia de la nivelul Consiliului Judeţean Alba şi suntem siguri că exemplele de bună practică pot fi preluate şi de alte primării, scopul nostru principal fiind implementarea a cât mai multor proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor şi asigurarea bunăstării locuitorilor.

Marius Haţegan, Secretar General PNL Alba

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă USR Alba: Ministrul PSD al Agriculturii închide ochii în timp ce apa pentru irigații este deturnată, iar fermierii sunt grav afectați de secetă

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă USR Alba: Ministrul PSD al Agriculturii închide ochii în timp ce apa pentru irigații este deturnată, iar fermierii sunt grav afectați de secetă USR îi cere ministrului PSD al Agriculturii să trimită de urgență Corpul de Control la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) care să ocupă de sistemele de irigații din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea