Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Simularea Evaluării Naționale 2020 de către elevii de clasa a VIII-a și simularea Bacalaureatului de către liceenii de-a XII-a încep în data de 23 martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simularea Evaluării Naționale 2020 de către elevii de clasa a VIII-a și BACALAUREATUL 2020 de către liceenii de-a XII-a încep în data de 23 martie

Potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial, Ministerul Educației a decis ca doar elevii de clasa a VIII-a și elevii claselor a XII-a, respectiv a XIII-a serial/frecvență redusă, vor susține simulările organizate. Astfel, elevii de clasa a VII-a și cei de-a XI-a nu vor susține simulările organizate de Ministerul Educației în conformitate cu ordinul publicat, în data de 28 ianuarie, în Monitorul Oficial.

Simularea Evaluării Naționale “se organizează numai pentru elevii claselor a VIII-a”, iar la simularea probelor scrise de Bacalaureat “participă numai elevii claselor a XII-a și a XIII-a”, a decis Ministerul Educației. Hotărârea a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, în ordinul de ministru care aprobă calendarul simulărilor examenelor în anul școlar 2019-2020. Aceasta va începe în data de 23 martie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, prevede ordinul semnat de ministrul Educației, Monica Anisie.

Calendarul Simulării Evaluării Naționale 2020, pentru elevii de clasa a VIII-a – Final:

  • 23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă
  • 24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă
  • 25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă
  • 3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Calendar Simulări BAC 2020 – Final:

  • 23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)
  • 24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)
  • 25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)
  • 26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)
  • 3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2020 și la simularea de BAC 2020 “sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, (…) în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, precizează actul publicat în Monitor.

Ordinul statuează că fiecare inspectorat poate organiza în luna mai o simulare cu “subiect unic elaborat la nivelul județului”, în scopul pregătirii elevilor. Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului școlar poate fi organizată și pentru elevii claselor a XI-a.

Sursa: Edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea