Rămâi conectat

Sport

FOTO: Vasas Óbuda Budapesta – Volei Alba Blaj 1-3, în Champions League! Prima victorie pentru campioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a reușit prima victorie în actuala ediție a Champions League, campioana României impunându-se în deplasare, scor 3-1 (25-20, 25-16, 13-25, 25-18), cu Vasas Obuda Budapesta, meci contând pentru etapa a treia a Grupei D.

În ultimul meci european al anului formația din „Mica Romă” și-a atins scopul și a cucerit toate punctele în disputa din capitala Ungariei, victorie grație căreia a ajuns pe poziția a treia a grupei, cu 3 puncte, după o confruntare ce a durat o oră și 32 de minute.

Primele două seturi au fost controlate cu autoritate de vizitatoare, ce au condus în permanență, la avantaje considerabile, adjudecându-și parțialele fără emoții.

*Ioana Baciu – desemnată MVP-ul întâlnirii

Rolurile s-au inversat în setul al treilea, echipa lui Darko Zakoc a avut o cădere, iar campioana Ungariei s-a distanțat la 11-3, 15-6, 19-8, reducând scorul și reintrând în meci! Lucrurile au reintrat în normal în setul al 4-lea, blăjencele și-au revenit după dușul rece și au preluat din nou ințiativa, îndreptându-se spre un succes așteptat și scontat, în prim plan aflându-se Ioana Baciu – cea mai bună jucătoare a meciului, cu 22 de puncte (a primit premiul cuvenit la finalul jocului). Acest al 4-lea set a fost cel mai echilibrat, până la un punct, când de la 18-17 oaspetele au realizat șase puncte consecutive.

Cu două înfrângeri înregistrate în cea mai importantă competiție la nivel de cluburi (1-3 la Nantes, 0-3 la Tg. Mureș cu Imoco Conegliano), echipa din “Mica Romă” era obligată să câștige și să cucerească toate punctele, chiar dacă șansele de accedere în sferturile de finală, obiectivul clubului, rămân de reduse după respectivele insuccese. Cu această partidă se încheie turul meciurilor din grupele Champions League, iar la începutul anului viitor Blajul mai evoluează în Italia și apoi are două partide pe teren propriu, în Sala “Transilvania” din Sibiu.

Programul următoarelor trei jocuri: Imoco Conegliano – Volei Alba Blaj (etapa a 4-a, în 22 ianuarie 2020); Volei Alba Blaj – Nantes (etapa a 5-a, în 5 februarie) și Volei Alba Blaj – Vasas Budapesta (etapa a 6-a), în 18 februarie.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg 5 puncte – Ioana Baciu 22 p, Nađa Ninković 12 p, Maja Aleksić 11 p, Bianka Buša 9 p, Sanja Gommans 6 p, Silvija Popovic (libero); au mai intrat Kirsten Knip, Aleksandra Cirović, Sanja Gamma. Antrenor Darko Zakoc.

Sursa foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea