Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| S-a deschis Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Luminile, bucuria și muzica au animat Piața Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unul dintre principalii competitori la titlul de „cel mai frumos târg de Crăciun din România”, și-a deschis porțile aseară. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca sub îndemnul “Familionul, familionul, hai la joc!” s-a deschis, vineri seara, în Piața Unirii, organizatorii anunțând că acesta include un carusel cu 3.000 de luminițe, jocuri de mari dimensiuni și un patinoar în jurul statuii lui Matei Corvin.

Luminile, aromele, muzica și bucuria vor pregăti orașul pentru cel mai frumos sezon, iar directorul Târgului de Crăciun, Mihai Oprean, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că în Piața Unirii au fost amplasate aproape 90 de căsuțe ale unor comercianți.

Festivitatea de inaugurare a Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca a început cu un moment de folclor autentic destinat să aducă magia anilor istorici printre noi – un recital de bucium. În această seara, iubita trupă de hip-hop cu influențe din folclorul românesc și din muzica electronică, Subcarpați, va anima publicul clujean. Târgul va rămâne deschis până în 31 decembrie 2019.

„Târgul de Crăciun, care s-a deschis vineri seara, în Piața Unirii include căsuțele celor 89 de comercianți, caruselul cu 3.000 de luminițe, iglu-ul urșilor polari, ieslea de Crăciun, jocurile de mari dimensiuni și patinoarul din jurul statuii lui Matei Corvin. De asemenea, în Căsuța lui Moș Crăciun, cei mici vor avea la dispoziție 30 de minute să găsească Condica Moșului. La ceremonia de deschidere a târgului a avut loc și aprinderea luminițelor de sărbători din Piața Unirii”, a declarat Mihai Oprean.

https://www.facebook.com/notiteleionelei/videos/2596689840420834/

Clujenii și turiștii pot cumpăra de la căsuțele din Piața Unirii vin fiert, castane fierbinți, kurtoskalacs, cozonaci, ciocolată de casă, clătite umplute, brânzeturi și afumături artizanale, gemuri, dulcețuri și mâncăruri calde, dar și bijuterii din ceramică sau jocuri și jucării.

Primarul Emil Boc a urcat pe scenă și a aprins luminițele de Crăciun de pe o aplicație a telefonului mobil. Acesta a fost înconjurat de un grup de copii.

Sursa: stiripesurse.ro

Sursa video: Facebook (Popescu Ionela Mihaela)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

MÂINE | Poppy’s Playground, un nou spațiu de joacă, creat de la zero de Fundația TRANSAVIA, va fi inaugurat la Micești: Mascote și multe surprize pentru cei mici, la deschidere

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE | Poppy’s Playground, un nou spațiu de joacă, creat de la zero de Fundația TRANSAVIA, va fi inaugurat la Micești: Mascote și multe surprize pentru cei mici, la deschidere Un nou loc de joacă va fi inaugurat joi, 8 august 2024, în Micești, Alba, inițiat și creat cu dragoste de Fundația TRANSAVIA. Proiectul urmărește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea