Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

DNA a redeschis abia săptămâna trecută dosarul proiectelor lui Dan Barna

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DNA a redeschis abia săptămâna trecută dosarul proiectelor lui Dan Barna

Sorina Matei susţine că DNA a redeschis abia săptămâna trecută „dosarul proiectelor lui Barna”. Reacţia jurnalistei vine după ce procurorii DNA au anunţat că s-ar fi autosesizat în legătură cu dezvăluirile despre proiectele cu fonduri europene din ancheta Rise Project, existând un dosar in rem, informează B1 TV.

„DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, „dosarul proiectelor lui Dan Barna”, adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, infirmând în întregime a doua ordonanţă de clasare a DNA Alba în dosar, desfiinţând în totalitate soluţia de clasare dată de DNA Alba, redeschizând dosarul şi dispunând reluarea urmăririi penale”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Anul trecut, DNA a mai investigat un proiect în care firma liderului USR, Dan Barna, a asigurat consultanța, ca în proiectele despre care au scris jurnaliștii de la Rise Project. Procurorii de la DNA Alba au clasat, însă, dosarul.

„Cauza în care a fost reluată urmărirea penală în dosarul proiectelor lui Dan Barna deocamdată cu privire la faptă/in rem, se află în lucru la DNA Central, fiind preluată de la DNA Alba. Pentru că abia de săptămâna trecută este efectuată deocamdată urmărirea penală in rem, firma lui Barna şi a soţiei acestuia, Grupul de Consultanţă pentru Dezvolare DCG SRL nu are calitate de suspect sau inculpat în speţă încă. DLAF a comunicat oficial săptămâna trecută că a început acum 5 luni controlul pe unul dintre proiectele lui Barna iar ulterior a dispus verificări pe alte proiecte ale lui Barna. Controalele/ verificările DLAF nu s-au încheiat. Până săptămâna trecută, DNA nu solicitase niciun document de la DLAF”, a mai scris Sorina Matei.

Dan Barna a fost cel care a cerut ca DNA să se ocupe de anchetă, după ce s-a autosesizat și Departamentul pentru Lupta Anti-Fraudă (DLAF). Barna a argumentat că DLAF este un organism aflat în subordinea Vioricăi Dăncilă, contracandidata sa în alegerile prezidențiale, în timp ce în DNA are încredere.

sursa: psnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Imobilul școlii din localitatea Henig se transformă în capelă și centru de cateheză: Licitația de peste 1 milion de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Berghin a scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice schimbarea imobilului școlii din localitatea Henig în capelă și centru de cateheză. Licitația are o valoare de peste 1,1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea