Rămâi conectat

Actualitate

WhatsApp a făcut anunțul! Mesajele vor fi șterse: Despre ce este vorba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Whatsapp testează o funcție nouă – autodistrugerea mesajelor. Testele au început deja pe sistemul de operare Android, însă pe o variantă beta a aplicației oficiale.

În stadiul actual de testare, WhatsApp oferă două opțiuni privind ștergerea automată a mesajelor: după 5 secunde sau după o oră și se aplică doar în cazul grupurilor, nu și a discuțiilor private. Mesajele care se autodistrug după o anumită perioadă de timp de la trimitere ar putea fi folosite acum pentru transmiterea informațiilor sensibile, fără teama că aceastea ar putea fi accesate ulterior de hackeri.

Însă în același timp au apărut și îngrijorările. Ca și în cazul criptării, forțele de ordine ar putea protesta față de această funcție care ar putea fi folosită de infractori pentru a-și ascunde conversațiile.

Mesajele care dispar singure nu reprezintă un concept nou pentru aplicațiile de chat. Telegram, de exemplu, are de mult timp această funcție. Însă la WhatsApp lucrurile sunt puțin complicate și ar putea aduce în discuție unele subiecte sensbile. Mai ales că Facebook intenționează să creeze o infrastructură comună între cele trei platforme de chat pe care le deține – WhatsApp, Messenger și Instagram Direct – și e de văzut dacă autodistrugerea mesajelor va fi disponibilă pentru toate cele trei produse.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Majorarea salariilor bugetarilor și Legea pensiilor ar putea duce deficitul bugetar la 8 la sută din PIB: Avertisment de la Consiliul Fiscal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Majorarea salariilor bugetarilor și Legea pensiilor ar putea duce deficitul bugetar la 8 la sută din PIB: Avertisment de la Consiliul Fiscal În lipsa unor măsuri de consolidare fiscal-bugetară, deficitul va depăși probabil 7% din PIB, existând riscul să se îndrepte către 8% din PIB, spune Consiliul Fiscal în raportul anual. Instituția reamintește că proiectul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea