Rămâi conectat

Ştirea zilei

Computerul tomograf dintr-un oraș din Alba este în „ȘOMAJ”: Lipsa unei autorizații pune bolnavii pe drumuri, spre alte unități medicale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Computerul tomograf dintr-un oraș din Alba este în „ȘOMAJ”: Lipsa unei autorizații pune bolnavii pe drumuri, spre alte unități medicale

Spitalul Municipal din Aiud are un computer tomograf (CT) care „șomează” de aproape trei luni, din cauza lipsei unei autorizații pe care conducerea spitalului o așteaptă.

Dacă autorizația Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) nu întârzie la fel de mult ca în alte cazuri (unele autorizații venind și după un an), locuitorii din Aiud și din zonele învecinate vor putea scăpa de stresul drumurilor la Alba Iulia sau la Cluj-Napoca pentru a efectua investigaţiile medicale pe care le oferă un computer tomograf de ultimă generaţie. Până atunci, bolnavii sunt transportaţi cu salvarea sau merg ei spre orașele care au în dotare acest mijloc modern de investigare.

Potrivit directorului Spitalului Municipal din Aiud, unitatea pe care o conduce așteaptă de mai bine de trei luni autorizația celor de la CNCAN pentru ca cel mai nou și mai modern mijloc de investigație din spitalul aiudean să poată fi folosit.

„Am depus în urmă cu aproximativ trei luni documentele în vederea primirii autorizației de funcționare a computerului tomograf. Verificările de specialitate ale celor de la CNCAN au fost făcute și totul este în regulă. Așteptăm să ne vină acea autorizație și să începem investigațiile medicale aici, la noi, în Aiud”, ne-a declarat Bogdan Adrian Popa, managerul spitalului din Aiud.

Având o valoare de circa 230.000 euro, computerul tomograf de la Aiud a fost achiziționat ca urmare a unei acțiuni de donații publice lansată în 20 octombrie 2017, după ce un bătrânel din Aiud a întrebat de ce trebuie să meargă până la Alba pentru un CT și mai trebuie să-l plătească, după ce el a muncit zeci de ani, plătindu-și toate “dările” către stat.

Achiziționarea aparatului a fost posibilă ca urmare a implicării a sute de oameni şi a unor organizații, asociații sau instituții ca: Primăria și Consiliul Local Aiud, Asociațiunea Astra și Asociația SPER, Asociația Maria Agapia și Serviciul de Ajutor Maltez, dar și multe firme locale și persoane fizice.

În prezent, CT-ul de la Aiud stă cuminte în spațiul special amenajat și așteaptă să vină acea autorizație de la CNCAN, autorizație care, cel puțin deocamdată, întârzie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pălăriile Dădârlat, produse într-un atelier din Alba, vedete la UNTOLD: Modele special create pentru cel mai mare festival din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pălăriile Dădârlat, produse într-un atelier din Alba, vedete la UNTOLD: Modele special create pentru cel mai mare festival din România Pălăriile Dădârlat, brandul românesc care a luat naștere în Alba de mai bine de un secol, produse din generație în generație cu multă iubire, pasiune și suflet, sunt vedetele festivalului UNTOLD care a debutat astăzi, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea