Rămâi conectat

Politică Administrație

BĂTĂLIA dintre liberalul Florin Roman și USR Alba continuă! Liderul USR chemat în instanță

CRIȘAN Alin

Publicat

în

Deputatul liberal Florin Roman l-a dat în judecată pe liderul USR Alba, Beniamin Todosiu. Reprezentanții partidelor de opoziție preferă să continue disputa începută la sfârșitul lunii iulie, în loc să colaboreze. 

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia luni, 23 septembrie 2019.

Florin Roman cere 50.000 de lei de la preşedintele USR Alba, după ce acesta din urmă a lansat mai multe acuzaţii la adresa liberalului. Disputa dintre Florin Roman şi Beniamin Todosiu a început la sfârşitul lunii iulie, când preşedintele USR Alba, a trimis un comunicat de presă, publicat în ziarele online din Alba.

Comunicatul respectiv este de fapt o anchetă a unei jurnaliste din Tulcea ”prin care se arată cum apropiaţii lui Florin Roman beneficiază în mod dubios de contracte pe bani publici”. Anterior, Florin Roman l-a acuzat pe Dan Barna că ar fi încasat peste 600.000 de euro din contracte cu Guvernul PSD, iar USR Alba a simţit nevoia să îi ia apărarea lui Barna printr-o serie de acuzaţii la adresa lui Roman cu acelaşi subiect: contracte din bani publici pentru un liberal despre care i-ar fi apropiat deputatului.

Organizaţia judeţeană a USR a transmis un comunicat de presă în care îl acuză pe deputatul liberal de Alba Florin Roman că a încasat sume mari de bani în urmă cu 12 ani, pe când deţinea mai multe funcţii în companii de stat şi consilii de administraţie. Reprezentanţii USR l-au numit pe Roman „fost sinecurist al statului român“ şi au trimis, totodată, presei fişa fiscală din 2007 a acestuia. Potrivit comunicatului USR Alba, deputatul Florin Roman ar fi încasat 15.000 de euro/lună din Consilii de Administraţie.

De asemenea, aceştia spun că deputatul ”învârte mizerii fake news”. Florin Roman a răspuns că USR îl atacă în stilul în care a fost atacat şi în urmă cu 12 ani de către PSD.

Scandalul a plecat de la o acuzaţie anterioară a liberalului Florin Roman potrivit căreia Dan Barna s-ar fi îmbogăţit din contracte pe care le-a primit de la Guvernul PSD. ”Ţâţofagul #BanBarna s-a îmbogăţit din contractele cu guvernul PSD. Se prezintă ca «Om nou în politică», dar are năravuri vechi. La fel ca şi lui Liviu Dragnea, lui #BanBarna i-au plăcut contractele cu statul.

Asta deşi a înfierat cu mânie proletară dragostea de bani publici a lui Liviu Dragnea în scandalul fraudării fondurilor europene la Tel Drum. Aştept de la #BanBarna să clarifice situaţia acelui aproape 1 milion de euro câştigat de firma in care era acţionar, bani câştigaţi din contracte guvernamentale şi pe fonduri europene!

Şi dacă susţine proiectul pe care l-am depus «Fără contracte cu statul in funcţii publice»!

Răspunsul USR este unul tipic PSD, atacul la persoană, minciuna fiind argumentele USR. Practicile moştenite de la Dragnea, de către #BanBarna ne arată ca PSD-USR e aceeaşi mizerie!“, a afirmat deputatul PNL. Roman a precizat că reprezentanţii USR Alba au publicat „contracost“ în presa locală şi pe pagina de Facebook un articol „calomnios“, in care sugerează că ar fi „un penal“.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Centura ocolitoare de pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia, mai aproape de realizare: Va avea trei giratorii, două pasaje, două viaducte și un pod. Investiție de peste 76 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centura ocolitoare de pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia, mai aproape de realizare: Va avea trei giratorii, două pasaje, două viaducte și un pod. Investiție de peste 76 milioane lei Agenția Națională pentru Protecția Mediului a anunțat miercuri, 24 iulie 2024,  depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Drum de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea