Rămâi conectat

Ştirea zilei

După un deceniu se aşteaptă… dreptatea!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În curând, mai precis pe data de 1 aprilie a.c., se vor împlini 10 ani de când medicii Dispensarului medical urban nr. 7 din cartierul Ampoi al municipiului Alba Iulia încearcă să rezolve situaţia juridică a acestui dispensar medical de cartier şi implicit scoaterea la lumină a adevărului în acest caz. Subiectul este binecunoscut, de când a început acest proces şi până în prezent, mulţi fiind cei care au scris sau au militat pentru clarificarea situaţiei juridice a acestui dispensar medical. Cel mai bine este ştiut de către medicii care îşi desfăşoară activitatea aici, încă de la înfiinţarea acestui dispensar care în prezent deserveşte peste 10 mii de suflete şi de acei pacienţi care, pe tot parcursul procesului, s-au întrebat neputincioşi dacă mâine vor mai avea sau nu unde să îşi rezolve problemele de sănătate.
Pentru cei care nu cunosc situaţia, descriem în căteva cuvinte starea de fapt. Dispensarul medical urban nr. 7, a fost proiectat şi construit la parterul blocului D3 de pe strada Gheorghe Şincai a municipiului Alba Iulia, cu destinaţie iniţială clară şi precisă de dispensar medical în anul 1979, primul medic desfăşurându-şi activitatea de asistenţă medicală începând cu data de 15 noiembrie 1982. În anul 1995, conducerea Regiei autonome FLIPS Alba Iulia (Fondul locativ al proprietăţii de stat) înaintează la Notariatul de Stat Alba o cerere de întabulare a spaţiului în care funcţionează Dispensarul medical urban nr. 7 Alba Iulia, cu menţiunea „spaţiu comercial”, cu intenţia clară de a-l cuprinde în S.C. „Flips” S.A. Alba Iulia, societate comercială care s-a înfiinţat începând cu data de 1 august 1995. Practic s-a schimbat ilegal destinaţia iniţială a imobilului de la parterul blocului D3, iar de 10 ani de zile, se încearcă revenirea la situaţia anterioară de dispensar medical şi trecerea lui în patrimoniul Consiliului local al Primăriei municipiului Alba Iulia, aşa cum de altfel s-a stipulat în Hotărârea nr. 85 din 6 mai 1997 a Consiliului local Alba Iulia. Facem menţiunea că schimbarea frauduloasă de destinaţie iniţială, din dispensar medical, în „spaţiu comercial” a fost constatată şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, prin Rezoluţia nr. 323/II/2/2002.
Mâine, 21 ianuarie, la Curtea de Apel Alba Iulia se va da verdictul, adică hotărârea definitivă şi irevocabilă privind situaţia juridică a acestui dispensar medical. Nădăjduim că, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, care sunt chemaţi să facă lumină în acest caz, se vor apleca cu multă responsabilitate asupra acestei cauze, dând dovadă pe această cale de faptul că instanţa Curţii de Apel Alba Iulia, în calitate de instanţă interjudeţeană îşi face pe deplin datoria pentru care a fost investită. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea