Rămâi conectat

Ştirea zilei

Licitație în valoare de 5 milioane de lei pentru realizarea a două zone de eco-agrement la Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Licitație în valoare de 5 milioane de lei pentru realizarea a două zone de eco-agrement la Aiud • Spații verzi generoase, piste pentru role, skate și bicicliști, locuri de joacă, mobilier urban din materiale naturale

Administrația din Aiud va implementa un proiect finanțat din fonduri europene (POR) prin care se vor crea în municipiu două zone de agrement eco pentru toate categoriile de vârstă și accesibile persoanelor cu dizabilități.

A fost lasată licitația în vederea atribuirii unui contract în valoare de 5.082.986 de lei pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Se propune amenajarea unei zone de agrement pe strada Ecaterina Varga, în apropierea zonei centrale a municipiului Aiud, lângă Colegiul Național ”Titu Maiorescu” și Spitalul municipal. În vederea realizării proiectului se impune demolarea a trei corpuri de clădire situate pe strada Ecaterina Varga, clădiri care se află în stare avansată de degradare.

Este vorba despre clădirea ”Internat” construită în anii 1912 – 1918 și care până în 1991 a avut mai multe destinații: circumscripție financiar-contabilă, unitate militară, școală de șoferi profesioniști. În 1977 a fost preluată de Ministerul Învățământului, care a utilizat-o ca școală profesională cu profil auto, iar din 1991 până în 2004 clădirea a fost administrată de Colegiul ”Titu Maiorescu”, din 2004 a intrat în administrarea IȘJ Alba iar apoi în administrarea Colegiului Tehnic Aiud. Mai există alte două clădiri mai mici ce vor fi demolate – cea a cabinei poartă și administrație și cea în care a funcționat spălătoria.

Amenajarea principală este o amenajare peisagistică de tip labirint ce va fi construit pe amprenta zidurilor fostei construcții. Labirintul se dorește a fi martor al fostei construcții, alături de un panou informativ cu un scurt istoric al clădirii. De asemenea va fi amenajat un loc de joacă pentru copii, iar înălțimea gardului viu de 80 de cm permite crearea unui spațiu de explorare pentru cei mici. Se vor forma și mici spații de relaxare, amenajare ce va fi completată de o structură ritmată de arbori, de tip ”soldați”. Pista de role va fi organizată în partea vestică a parcelei, aceasta cuprinzând și o platformă de relaxare. Pentru amenajare se propune un mobilier urban fiabil, accesibil și pentru persoanele cu dizabilități, realizat din materiale ecologice (lemn, metal, piatră naturală).

Totalul suprafețelor zonelor verzi din zona de agrement Ecaterina Varga este de 3.273 mp. Pe strada Avram Iancu se propune realizarea unei zone de agrement și realizarea unei amenajări peisagistice ce urmează să cuprindă: o scenă și un ecran de proiecție demontabil, o pistă pentru skate și bicicliști, un sistem de iluminat public, un sistem artezian cu senzori, loc de joacă pentru copii, mobilier urban, amenajare spații verzi, împrejmuire cu gard viu.

Spațiul se dorește a fi funcțional pentru diferite categorii de vârstă, sigur și accesibil persoanelor cu dizabilități. Pentru asigurarea accesului la Zona de agrement Avram Iancu se are în vedere de asemenea reabilitarea prin proiect a segmentului de stradă Avram Iancu, situată în municipiul Aiud, în suprafață de 2.243 mp. Firmele interesate de preluarea contractului pot depune oferte până în 7 august.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier în Alba Iulia, zona Patoș. Coliziune între două mașini. Au intervenit pompierii cu două autospeciale

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT rutier în Alba Iulia, zona Patoș. Coliziune între două mașini. Au intervenit pompierii cu două autospeciale Un accident s-a produs vineri seara, în jurul orei 20.40 în Alba Iulia, zona Partoș, între două autoturisme. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs în mun […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea