Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. Maraton de microblading, în scop caritabil, la Alba Iulia: Cinci artiști români, specializați în micropigmentare, vor pune un zâmbet pe chipul celor afectați de cancer sau alopecie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Cred în frumusețe, lupt alături de tine”, maraton de microblading, în scop caritabil, la Alba Iulia. Cinci artiști români, specializați în micropigmentare, vor pune un zâmbet pe chipul celor afectați de cancer sau alopecie.

Din țară și din străinătate, 5 artiști români, specializați în micropigmentare, vin la Alba Iulia, într-o primă ediție a unui eveniment fără precedent în România: ”Cred în frumusețe, lupt alături de tine”. Împreună au pus la cale un maraton de fapte bune, desfășurat pe parcursul zilei de 19 august, când își vor pune aparatura, priceperea și talentul la treabă, corectând și remodelând sprâncenele persoanelor afectate de lupta cu cancerul ori care suferă de alopecie.

Absolut pro bono, absolut gratuit, la inițiativa albaiuliencei Anei Oprea (vine din Spania), o mână de artiști: Medi Kiss (Belgia), Andreea Degan (Alba Iulia), Bianca Horhoi (Mediaș) și Nik Radu (Sibiu), vor pune zâmbete pe chipurile celor greu încercați.

În ciuda numeroaselor descoperiri din ultimele decenii și a terapiilor inovatoare apărute împotriva cancerului, numărul românilor cu boli oncologice crește alarmant, de la an la an. Conform celor mai recente estimări, incidența cancerului în România este mai mare cu aproximativ 9.000 de cazuri noi în 2019, față de anii precedenți.

Venind din lumea frumosului, Ana Oprea, Medi Kiss, Andreea Degan, Bianca Horhoi și Nik Radu, sunt convinși că cel mai frumos machiaj al unei femei este de fapt zâmbetul sau. În acest sens, au decis să se implice activ pentru a aduce bucurie pe chipurile supraviețuitoarelor de cancer.

”Pentru că una dintre consecințele tratamentelor agresive de chimioterapie și radioterapie este pierderea sprâncenelor, încurajam pacientele să încerce metode alternative care pun în evidență feminitatea și atractivitatea.

O reamintire permanentă a faptului că sunt frumoase, este tehnica microblading, o procedura de ultima generație ce presupune introducerea pigmentului în stratul superior al dermului prin «redesenarea» firelor de păr din sprânceană, imitându-le perfect culoarea, grosimea și orientarea. Cu ajutorul acestei tehnici se pot face corecții de culoare, formă și poziționare a sprâncenelor, dând astfel un efect de lifting facial.

Durata de ”viață” a procedurii este de aproximativ un an și jumătate, perioadă care poate varia mai mult sau mai puțin, în funcție de particularitățile fiecărei persoane în parte. Un aspect important este faptul că avem garanția unui brand internațional în ceea ce privește pigmenții utilizați, care sunt testați dermatologic și adaptați la normele europene.

Procedura se efectuează în condiții de maxima igienă, doar cu consumabile de unică folosință. Proiectul «Cred in frumusețe, lupt alături de tine» este o colaborare din suflet pentru suflet, o campanie în cadrul căreia oferim gratuit, ședințe de microblading femeilor care și-au pierdut părul natural din sprânceană în urma violentelor tratamente cu citostatice.

Pentru că am întâlnit cazuri în care pacientele ajung până în punctul în care se autoizolează datorită standardelor înalte de frumusețe impuse de societate, le încurajam să se lase pe mâna noastră și să accepte să le redăm magia încrederii de sine. Știm cu toții că atitudinea pozitivă contribuie foarte mult la sănătate, unii medici susținând chiar că este cel mai important factor în lupta cu cancerul.

Tocmai de aceea suntem onorați să facem parte din proiectul «Cred în frumusețe, lupt alături tine», campanie care este de fapt o încercare de diminuare a efectelor triste generate de aceasta boală cruntă și care intenționează sa pună în evidență acea frumusețe aparte ce răzbate de sub multă luptă.

Menționăm că acest eveniment nu ar fi fost posibil fără ajutorul mass mediei locale, Ziarul Unirea, care a făcut public proiectul nostru, primăriei Alba Iulia, care ne-a susținut demersul punându-ne la dispoziție, în mod gratuit, spațiul de desfășurare și nu în ultimul rând persoanelor cu suflet mare care au avut o contribuție majoră dar au dorit să rămână în anonimat.

Cu aceasta ocazie vrem să mulțumim tuturor pentru implicarea socială și emoțională și să invităm toate pacientele doritoare de schimbare, să se programeze la numărul de telefon 0753.108.855. Credem cu tărie că «frumusețea trezește sufletul la viața”, deci, lasă-te ajutată!», transmite Ana Oprea.

”Cred în frumusețe, lupt alături de tine” marchează lupta împotriva efectelor cancerului, chiar în inima României, la Alba Iulia. Acest eveniment, în primă ediție, va avea loc în 19 august, cu începere de la ora 9.00, la Centrul de Resurse al Primăriei Alba Iulia, Academia Doamnelor, de pe strada Gladiolelor, nr. 3A.

[nggallery id=7328]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gimnasta Daria Mihaiu, din Alba, medalie de aur la „Cupa Cetății” organizată în Deva: Urmează să participe la Cupa Mondială din Japonia „Cupa Cetății” a fost organizată la Deva și a reunit peste 200 de sportivi de la 22 de cluburi din toată țara. Medalia de aur a fost obținută de către cugireanca Daria-Alexandru Mihaiu, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea