Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL şi USR nu s-au înţeles pentru şefia Camerei Deputaţilor. Fiecare are candidat propriu

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL şi USR nu s-au înţeles pentru a avea o propunere comună a Opoziţiei privind şefia Camerei Deputaţilor. Liberalii au încercat să negocieze, dar s-au lovit de refuzul categoric al USR, susţin surse politice pentru Adevarul. Partidul condus de Dan Barna îl susţine pe deputatul Stelian Ion, în timp ce PNL încearcă să o impună pe Raluca Turcan, care şi-a asigurat sprijinul PMP şi al unor deputaţi din grupul minorităţilor naţionale.

PSD va miza pe Marcel Ciolacu, fost vicepremier în Guvernul Tudose, în timp ce ProRomânia îl susţine pe Sorin Cîmpeanu, fost premier interimar după căderea Guvernului Ponta, în 2015. Potrivit unor surse politice, PSD l-ar putea vota pe Sorin Cîmpeanu. E singura şansă pentru evitarea unui blocaj, în condiţiile în care nimeni nu are majoritate în Camera Deputaţilor. Coaliţia PSD – ALDE e dependentă de UDMR şi ProROmânia, în timp ce ProRomânia nu poate impune un şef fără PSD. Opoziţia e în continuare dezbinată, în ciuda victoriei de la alegerile europarlamentare.

„Este de dorit să avem un candidat unic al Opoziţiei, vom participa la discuţii în orele următoare. Noi îl propunem pe Stelian Ion. Avem toată încrederea că de mâine încolo vom discuta lucruri importante în Parlamentul României. Vom vedea care sunt propunerile celorlalte partide, astfel încât şefia Camerei Deputaţilro să revină electoratului pro-european. Vom vedea dacă vom reuşi să avem candidat comun sau fiecare partid va merge cu un candidat propriu, apoi va fi un tur doi. Stelian Ion este cea mai competentă opţiune. Ar fi de dorit definirea unui candidat care să aibă suportul tuturor partidelor de Opoziţie“, a spus liderul USR Dan Barna la Parlament.

Sursa: adevarul.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de Pensii Publice scoasă din ecuație. Ce impact are asupra pensionarilor

Bera Larisa

Publicat

în

Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de Pensii Publice scoasă din ecuație. Ce impact are asupra pensionarilor Recent, Parlamentul României a adoptat tacit modificări importante la Legea Arhivelor Naționale, care schimbă modul de stabilire a tarifelor pentru serviciile arhivistice. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), care anterior avea responsabilitatea de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea