Rămâi conectat

Sport

FOTO/ Alergătorul cugirean Vasile Hârjoc a venit cu două medalii de bronz de la Campionatul Mondial de Atletism din Polonia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cunoscutul atlet cugirean, Vasile Hârjoc (născut la Cut – Sebeș), legitimat la CSO Cugir, s-a întors cu o frumoasă performanță de la Campionatul Mondial de Atletism ,,WMACI 2019”, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 23 – 30 martie, la Torun în Polonia.

O competiție de anvergură la care au luat parte 4.300 de alergători din 82 de țări ale lumii. Veteranul Vasile Hârjoc (categ. + 65 ani), pregătit de antrenorul Gheorghe Hăprean a fost singurul participant din Județul Alba și s-a alăturat altor 45 de atleți din România care au cncurat la marea competiție internațională desfășurată în orașul lui Nicolaus Copernicus. Atletul de la poalele Drăganei a concurat la patru probe: 3000 m, 8000 m – Country, 10.000 m. – alergare pe șosea și semimaraton (21,097 km).

Dovedind o ambiție recunoscută, Vasile Hârjoc a realizat performanțe cu care se poate mândri. Astfel, la proba de semimaraton (21,097 km.) a urcat pe poziția a III-a a podiumului (după Ucraina, respectiv Polonia), cu timpul de 1:26:58, realizînd un nou record național al României, iar la proba de 8000 m s-a clasat pe locul al VI-lea la individual și pe locul III cu echipa României. De asemenea, la proba de 10.000 m, acesta a trecut linia de sosire pe locul VI cu timpul de 41:01, realizând și aici, un nou record național al României. Un rezultat bun a obținut ți la proba de 3000 m, unde veteranul s-a clasat pe locul al VII-lea.

,,Deși a fost un campionat destul de dificil, cu foarte mulți și foarte valoroși concurenți, la întrecerile organizate în Polonia am obținut cea mai bună performanță în cei 28 de ani de când particip la competițiile organizate în țară și străinătate. M-am străduit cât am putut să aduc rezultate cât mai bune pentru țara mea, pentru județ și pentru clubul pe care l-am reprezentat. Mulțumesc pe această cale, antrenorului meu, prof. Gheorghe Hăprean, precum și conducerii Clubului Orășenesc Cugir”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

De amintit că Hârjoc face parte din Filiala Județeană ,,Gemina Alba” a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ACCMR). (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde Cele două reprezentante ale Albei în turul al treilea al Cupei României au parte de dueluri de foc cu divizionare secunde, miercuri, 14 august, la ora 17.30. Pe „Cetate”, CSM […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea