Rămâi conectat

Sport

Echipa de speranțe a CSȘ Blaj, calificată la turneul final de volei masculin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa de speranțe a CSȘ Blaj, pregătită de antrenorul Alexandru Man, s-a calificat la turneul final al acestei categorii competiționale, adică între primele 8 formații din țară la respectiva categorie de vârstă.

Formația din “Mica Romă” a câștigat toate cele trei jocuri susținute în cadrul turneului semifinal de la Zalău, 3-1 cu AV “Marius Lazăr” Zalău, 3-0 cu CSȘ “Avram Iancu” Ștei și 3-1 cu LPS Bistrița. La un alt turneu semifinal, la Dej, a fost prezentă și CS Ocna Mureș, o altă reprezentantă a județului Alba, care însă a pierdut 0-3, întâlnirile susținute cu CSȘ LAPI Dej, CSȘ Zalău și CSȘ Botoșani.

Turneul final, care se va disputa în perioada 15-19 mai, într-o locație ce se va stabili în curând, va avea la start 8 echipe. Acest turneu din Sălaj a fost primul semifinal și doar clasarea pe locul întâi ducea la calificare. Locurile doi și trei în cele patru grupe semifinale au acces la al doilea turneu semifinal, în urma căruia vor mai fi ocupate alte patru locuri ale turneului final. “Noi am obținut astfel calificarea din primul turneu, de pe primul loc. Cu o dăruire exemplară a tuturor jucătorilor, cu un plus pentru Tudor Balu, liderul echipei, ne-am atins scopul și sperăm să urcăm pe podium și să obținem o medalie națională”, a declarat antrenorul Alexandru Man. Lotul CSȘ Blaj a fost alcătuit din Tudor Balu, Cristian Bălău, Gabriel Bărbat, Antonio Jidveian, Robert Rus, David Răzăilă, Cristian Greff, Robert Polgar, Bogdan Poantă și Iustin Nicoară.

*Alte două echipe la turneele semifinale

În această perioadă, CSȘ Blaj se mândrește cu faptul că toate cele trei echipe ale clubului ce participă la competițiile naționale organizate de Federația Română de Volei au realizat o premieră, calificându-se la turneele semifinale la volei masculin. O performanță de apreciat pentru sportul la fileu din “Mica Romă”, cele trei formații diferite fiind pregătite de antrenorul Alexandru “Delu” Man. Este primul sezon în care Alexandru Man a acceptat să pregătească toate cele trei formații blăjene, asta după ce, în cursul anului trecut, CSȘ Blaj a disputat finala mică a întrecerii naționale la categoria speranțe. Obținerea locul patru pe țară pentru al 4-lea an la rând la volei juvenil a însemnat confirmarea unei tradiții pentru CSȘ Blaj, respectiv pătrunderea în grupul select al celor mai bune echipe din țară.

În următoarea perioadă urmează turneele semifinale dedicate juniorilor, la Dej (29-31 martie, CSȘ Blaj va juca alături de CSȘ LAPI Dej, CNMB Râmnicu Vâlcea și CSȘ Buzău), și respectiv cel al cadeților, găzduit la Blaj, în perioada 5-7 aprilie. Menționăm că la cadeți faza finală cuprinde doar șase echipe calificate în urma desfășurării turneelor semifinale (ocupantele primului loc în cele patru grupe, plus cele mai bune două echipe de pe locul secund).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde Cele două reprezentante ale Albei în turul al treilea al Cupei României au parte de dueluri de foc cu divizionare secunde, miercuri, 14 august, la ora 17.30. Pe „Cetate”, CSM […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea