Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia | Derby “de Alba”, cu implicații la vârf, sub Drăgana

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia dispută sâmbătă, de la ora 15.00, sub Drăgana, al doilea derby “de Alba” al primăverii. Un meci cu miză pentru “roș-albaștri” care pot ajunge în fotoliul de lider al Seriei a 4-a dacă vor câștiga toate punctele și vor primi o mână de ajutor din partea altei conjudețene, Industria Galda, ce evoluează la Pâncota, cu Șoimii Lipova, actuala ocupantă a primei poziții.

În toamnă, la remiza albă de pe “Cetate”, combatantele vizau la atacarea promovării în eșalonul superior, obiectiv care mai este valabil în acest moment doar pentru amfitrioni, care în intersezon au înregimentat trei jucători ai Unirii, P. Păcurar, Vitinha și I. Grozav. Metalurgistul traversează o perioadă fertilă, fiind singura echipă din serie ce nu a cunoscut gustul eșecului în retur, cu trei victorii consecutive la activ, plasându-se pe poziția secundă, cu 38 de puncte, iar “alb-negrii” se clasează pe locul al 9-lea, cu 26 de puncte. “Vrem să profităm de momentul bun și să câștigăm. Dacă spunem că suntem favoriții acestui joc, ne înșelăm, întrucât este un derby județean, un meci deloc facil, chiar dacă Unirea Alba Iulia a pierdut mulți jucători în pauza competițională”, a declarat antrenorul Călin Moldovan, ce nu poata conta pe Șt. Radu – accidentat, revenind în formulă, după suspendări, ex-uniriștii Vitinha și P. Păcurar.

Vizitatorii au la activ 10 întâlniri cu conjudețenele în care nu au cunoscut gustul eșecului, dar și probleme de efectiv, incerții fiind An. David, De Marco și Selagea (se speră în utilizarea ultimilor doi). “Suntem în postura de outsider, presiunea nu este pe noi, trebuie să demonstrăm că știm fotbal într-un meci deschis oricărui rezultat. Sperăm să facem un joc cât se poate de bun, pentru a avea speranțe într-un rezultat pozitiv, împotriva unei echipe candidate la promovare. Cu siguranță prezența în distribuția Metalurgistului a celor trei jucători exponențiali ai Unirii în tur, constituie un dezavantaj pentru noi”, a menționat Adrian Bicheși, antrenor amenințat cu demiterea înaintea rundei anterioare, meci câștigat acasă cu LPS Cetate Deva.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr și CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în Cupa României | În 14 august, dueluri cu divizionare secunde Cele două reprezentante ale Albei în turul al treilea al Cupei României au parte de dueluri de foc cu divizionare secunde, miercuri, 14 august, la ora 17.30. Pe „Cetate”, CSM […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea