Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Imagini spectaculoase filmate într-o pădure din Munţii Apuseni: Două exemplare de râs luate prin surprinderedupă ce au reușit cu succes să vâneze un căprior

Ziarul Unirea

Publicat

în

Camerele amplasate în câteva puncte de interes din pădure de către reprezentanții Parcului Natural Apuseni au surprins câteva imagini spectaculoase, extrem de rare în România: două exemplare de râs luate prin surprindere la scurt timp după ce au reușit cu succes să vâneze un căprior.

Specia este protejată de lege. Sunt foarte puţine cazurile în care exemplare de râşi sunt filmate sau fotografiate. În România trăiesc între 1200 şi 1400 de exemplare, ceea ce reprezintă 14% din populaţia acestei specii raportată în Europa, cu excepţia Rusiei.

https://www.youtube.com/watch?v=SVe13oJHXEU

Râşii au mărimea asemănătoare cu cea a câinelui şi au între 70 şi 150 cm lungime. Toate speciile de lincşi sunt carnivore, prădătoare şi teritoriale. Prada lor tipică constă în diverse animale forestiere şi cele care trăiesc în câmpuri, cum ar fi şoareci, iepuri, ciute şi diverse specii ale păsărilor. Uneori consumă şi animalele domestice, atacând chiar câini când se simte primejduit. Râşii se mişcă repede şi fără zgomot, ceea ce le permite să atace prada pe neaşteptate. Pot şi sări la o distanţă de 4-6 metri în orice direcţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Un tânăr din Cugir, printre victimele carnagiului de la Geoagiu: Toate victimele aveau până în 24 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Cugir, printre victimele carnagiului de la Geoagiu: Toate victimele aveau până în 24 de ani Un tânăr din Cugir se numără printre victimele carnagiului de la Geoagiu Toate victimele aveau până în 24 de ani. În urma accidentului mortal de la Geoagiu au rezultat cinci victime cu vârstele de 22 de ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea