Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ce a CÂȘTIGAT Roşia Montană Gold Corporation procesul vs ANAF, cu miză de 6 MILIOANE de EURO:”Organul fiscal nu a emis operațiunea și actul administrativ-fiscal în mod legal, încălcând Codul de procedură fiscală”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Motivarea Curţii de Apel în dosarul ANAF vs. Roşia Montană Gold Corporation cu miză de 6 milioane de euro  • ”Organul fiscal nu a emis operațiunea și actul administrativ-fiscal în mod legal, încălcând Codul de procedură fiscală”

Curtea de Apel Alba Iulia a motivat hotărârea prin care a anulat, în februarie 2019, o decizie de impunere a ANAF, din iunie 2017, potrivit căreia compania Roșia Montană Gold Corporation ar trebui să achite la bugetul de stat suma de circa 26,9 milioane de lei (circa 6 milioane de euro), reprezentând TVA aferent unor contracte de publicitate derulate în perioada 2011 – 2013.

Motivul principal pentru care instanța a decis să anuleze decizia de impunere este o practică neunitară manifestată de ANAF, care și-a schimbat strategia fiscală după ce a acordat deducerea TVA pentru cheltuielile de publicitate ale companiei din perioada 2007 – 2011. Inspecția fiscală a fost efectuată de două ori, după ce o decizie de impunere din iunie 2016 a fost anulată de ANAF din cauza ”neclarității situației fiscale consemnate în actul de control”.

Magistratul a constatat că organele de inspecție fiscală au procedat doar la analiza punctuală și amănunțită a documentelor (facturi, contracte, acte adiționale, rapoarte de activitate etc.) care au stat la baza înregistrării în evidența contabilă a TVA aferentă bunurilor și serviciilor în sumă de 26.089.696 lei.

Curtea apreciază că, pentru a respecta întocmai considerentele din cuprinsul Deciziei de soluționare a contestației nr. 239/21.09.2016, pârâta trebuia să analizeze comparativ și punctual noile informații obținute de la autorități, instituții și terțe persoane, cu informațiile care au fost avute în vedere cu ocazia celor 18 inspecții fiscale anterioare, și, astfel, să reliefeze diferențele existente între starea de fapt fiscală actuală și cea anterioară”, se precizează în hotărârea instanței.

În concluzie, Curtea a constatat că organul fiscal nu a emis operațiunea și actul administrativ-fiscal în mod legal, încălcând prevederi ale Codului de procedură fiscală și a decis anularea ”în parte a deciziei de impunere nr. F-MS 167/23.06.2017, precum și Raportul de inspecție fiscală nr. F-MS 156/23.06.2017, cu privire la suma de 26.894.851 lei, reprezentând TVA”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Un tânăr din Cugir, printre victimele carnagiului de la Geoagiu: Toate victimele aveau până în 24 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Cugir, printre victimele carnagiului de la Geoagiu: Toate victimele aveau până în 24 de ani Un tânăr din Cugir se numără printre victimele carnagiului de la Geoagiu Toate victimele aveau până în 24 de ani. În urma accidentului mortal de la Geoagiu au rezultat cinci victime cu vârstele de 22 de ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea