Este oficial! Schimbări importante privind simularea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului
Joi a fost publicat în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului Educaţiei privind organizarea în luna martie a simulării Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului. În acest an noutatea constă în faptul că şi elevii de clasa a VII-a vor susţine probele de la examenul naţional.
Simularea Evaluării Naţionale se va organiza pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă şi elevii de clasa a VII-a.
De asemenea, simularea probelor scrise la examenul de Bacalaureat se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului – a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă, la care participă şi elevii claselor a XI-a şi a XII-a seral/ frecvenţă redusă – învăţământ de masă.
Pentru clasa a VIII-a, pe 11 martie va avea loc simularea la Limba şi literatura română, iar pe 12 martie la Matematică. Pe 13 martie este programată simularea la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 22 martie.
În ceea ce priveşte simularea Bacalaureatului, pe 18 martie elevii de liceu vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura română, 19 martie – limba şi literatura maternă, 20 martie – proba obligatorie a profilului, 21 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a). Rezultatele vor fi afişate pe 29 martie, scrie Agerpres.
Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale Bacalaureatului sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.
Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt: Limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale), Matematică.
Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a sunt: Limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, Matematică şi Istorie.
Disciplinele la care se organizează simulare de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a sunt: Limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.
Ministerul Educaţiei precizează că aceste simulări sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv ale unui examen de Bacalaureat şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/ liceale.
Sursa: capital.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii