Rămâi conectat

Ştirea zilei

10 ani de închisoare pentru cetățeanul olandez care și-a violat de mai multe ori nepotul de 5 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 ani de închisoare pentru cetățeanul olandez care și-a violat de mai multe ori nepotul de 5 ani

Un cetăţean olandez în vârstă de 77 de ani cu rezidenţă în judeţul Alba a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracţiunea de viol. Victima acestuia este un minor de 5 ani, din Olanda, nepot al acestuia, aflat în vacanţă cu el în oraşul Ocna Mureş.

Derk de Jong a fost trimis în judecată la Tribunalul Aiud în luna iunie a anului 2018, iar mai bine de trei luni a stat în arest preventiv. Ulterior, a afost eliberat şi plasat sub control judiciar. Pe lângă pedeapsa închisorii acesta a fost obligat de către instanţă la plata a 10.000 de euro cu tiltul de daune morale.

Decizia a fost pronuţată la jduecătoria Aiud, în data de 25 februarie 2019, iar infracţiunea este viol în forma agravantă, în formă continuată. În timpul procesului, Derk de Jong a cerut schimbarea încadrării juridice din viol în agresiune sexuală, dar magistraţii au respins cererea acestuia. Pastorul a primit 10 ani de închisoare cu executare şi 10.000 de euro daune morale. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 10 zile.

Bărbatul a arestat preventiv în 16 mai 2018 pentru agresiune sexuală asupra nepotului în vârstă de 5 ani, iar în data de 8 iunie dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud sub acuzaţia de ”viol în formă continuată”.

Potrivit IPJ Alba, La data de 15 mai 2018, poliţiştii din Ocna Mureş au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 77 de ani, cetăţean olandez cu rezidenţă în România. În data de 16 mai, Derk de Jong a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind păstrată până la sfârşitul lunii septembrie când magistraţii Tribunalului Alba au acceptat cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

Pentru obţinerea de probe, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa din Ocna Mureş a cetăţeanului olandez, în urma căreia au ridicat un calculator şi mai multe mijloace de stocare. Poliţia a fost sesizată de vecinii acestuia, care i-au văzut la un moment dat pe cei doi dezbrăcaţi în casă.

Olandezul a început să predice în bisericile din zonă şi a câştigat rapid încrederea localnicilor. Acesta a mai predicat şi în alte ţări, cum ar fi Belarus, SUA sau Filipine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește”

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește” Într-o recentă apariție la Radio Unirea FM, Claudiu Petruț, tânărul din Alba cunoscut pentru gesturile sale de caritate, a vorbit despre proiectul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea