Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Se pregătește modernizarea a șapte străzi de pământ din Sebeș. LISTA

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se pregătește modernizarea a șapte străzi de pământ din Sebeș • Momentan, traficul în zonă este ”haotic și periculos”.

Administrația din Sebeș pregătește modernizarea unui număr de 7 străzi din zona de sud-est a municipiului, străzi care în prezent amintesc de lumea a treia. Este vorba despre străzile Orizontului, Zori Noi, Cîmpului, Macului, Izvorului, Luncii și Cloşca (tronson începând cu trecerea la nivel cu calea ferată 211 Sebeş-Petreşti, de la Km 1+347, pe o lungime de 425 ml, din municipiul Sebeş).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul de modernizare se află în faza întocmirii documentației tehnice și a obținerii avizelor. Străzile vizate însumează o lungime de 2,2 kilometri și actualmente sunt greu practicabile, fiind în general drumuri de pământ, fără trotuare, fără semnalizare rutieră, fără sistem de preluare a apelor pluviale și, în majoritate, fără iluminat public.

”Din cauza traficului și, în principal, a lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă-canal, gaz, energie electrică și alte utilități, suprafețele carosabile destinate traficului auto din zona studiată prezintă numeroase degradări. Aceste degradări apar sub diferite forme: rupturi, gropi, tasări, denivelari și rupturi ale bordurilor. Starea avansată de degradare a străzilor conduce la lipsa de siguranță și punerea în pericol a pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

Prin realizarea lucrărilor cuprinse în proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor de circulație auto și pietonală, creșterea gradului de siguranță a circulației publice, scăderea gradului de poluare, reducerea uzurii vehiculelor participante la trafic și, nu în ultimul rând, redarea unui ambient plăcut zonei. Semnalizarea rutieră lipsește pe toate cele 7 străzi studiate, ceea ce duce la un trafic haotic și periculos”, se arată în caietul de sarcini.

Odată finalizată faza întocmirii documentației, urmează licitația privind încredințarea executării lucrărilor propriu-zise.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea