Rămâi conectat

Economie

Valoarea punctului de pensie și pensia minimă cresc de la 1 septembrie 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se anunță schimbări majore în acest an, începând cu 1 septembrue 2019, pentru românii care primesc pensie minimă.

Potrivit noii legi a pensiilor, toate persoanele care au pensii minime vor primi o indemnizaţie socială. Momentan, pensiile vor rămâne la acelaşi nivel.

Totuşi, din septembrie, pensia minimă va creşte cu 10%. Potrivit proiectului, aceasta se majorează de la 640 lei, la 704 lei.

Citește și:  Valoarea punctului de pensie: Vezi cum se calculează pensia

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, pot beneficia de “indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari”.

Tot de la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei la 1.265 de lei.

Punctul de pensie şi pensia minimă vor fi îngheţate până la data de 1 septembrie, se arată într-o nouă ordonanţă pregătită de Guvern.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România

Bera Larisa

Publicat

în

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) afirmă că autorităţile române ar trebui să acorde o prioritate sporită combaterii „turismului la negru”, din cauza consecinţelor negative semnificative asupra industriei turismului şi economiei în general, conform unui comunicat remis, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea