Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rusu Marius, recidivistul din Alba care a înjunghiat mortal un tânăr din Mediaș a beneficiat de 408 de zile câştigate în urma aplicării legii privind recursul compensatoriu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rusu Marius, recidivistul din Alba care a înjunghiat în noaptea de sâmbătă spre duminică un tânăr în faţa unui club din Mediaş a beneficiat de 408 de zile câştigate în urma aplicării legii privind recursul compensatoriu. Acesta a fost eliberat în mai 2018.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost eliberat condiţionat în luna mai 2018, după aproape 10 ani de închisoare. Rusu Marius a fost condamnat în 2010, la 13 ani de închisoare, pentru tentativă de omor şi tentativă de omor deosebit de grav.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit deciziei de la Judecătoria Deva, bărbatul a beneficiat de 408 de zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis. În lipsa legii privind recursul compensatoriu, condamnatul ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare.

Motivarea Judecătoriei Deva privind eliberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius: ”Având în vedere că prin procesul verbal nr. 18/3.05.2018 al Comisiei de propuneri de pe lângă Penitenciarul Deva se solicită liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius, întrucât îndeplineşte condiţiile legale. Din examinarea procesului verbal mai sus amintit se constată că prin sp. nr. 288/2014 a Tribunalul Alba, condamnatului Rusu Marius i s-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 20 C.p. rap. la art. 176 C.p., a cărei executare a început la data de 26.08.2008.

Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 4748 zile, condamnatul a executat efectiv 3946 zile ceea ce reprezintă 3/4 parte (din care 408 zile ca beneficiu conform Legii nr. 169/2017), iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 96 zile el a executat 3/4 parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare.

Astfel fiind şi întrucât în speţă sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 6 C.p. rap. la art. 59 C .p., instanţa apreciază că propunerea făcută este întemeiată şi, în consecinţă, urmează a dispune liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius conform dispozitivului”.

Decizia Judecătoriei nu a fost contestată, astfel încât condamantul a fost eliberat după trei zile de la pronunţare. În 2010, Rusu Marius a fost condamnat, definitiv, pentru faptele din 2008, la un total de 22 de ani şi 6 luni pentru trei infracţiuni: 9 ani pentru tentativă de omor, 12 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor deosebit de grav, 1 an de închisoare pentru port ilegal de armă albă în public. Ulterior, a fost contopită şi pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru tâlhărie, din 2008. Instanţa a aplicat pedeapsa cea mai mare şi un spor de 6 luni, rezultând, în final, condamnarea de 13 ani. (Sursa: adevarul.ro)

 

 

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea