Ministerul Educaţiei introduce un nou spor pentru dascăli. Ce valoare va avea şi când intră în vigoare
Ministrul Educației, Valentin Popa, a declarat, luni, la Miercurea Ciuc, cu ocazia deschiderii anului școlar, că dascălii vor beneficia de alte creșteri salariale, deoarece de la 1 decembrie va exista și ”spor de suprasolicitare”, de 10%.
Ministrul Educației a participat, luni, în Harghita, la deschiderea Colegiului Național ”Octavian Goga” din Miercurea Ciuc și la festivitatea de deschidere a Școlii Generale ”Marton Aron” din Sândominic.
”Și pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative, față de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an școlar, salariile au crescut în medie cu 25% și vor urma și alte creșteri salariale pentru că la 1 decembrie va apărea și un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%”, a spus Valentin Popa, la Miercurea Ciuc.
De asemenea, el a adăugat că la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiții vătămătoare.
”În anul 2019 se va acorda și un sfert din ecartul între salariile prezente și cele aferente anului 2022. Practic, în anul 2022, va exista o creștere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creștere semnificativă și e un pas important către valorizarea resursei umane. Sper ca toate aceste lucruri să conducă și la o creștere a calității actului educațional pentru că, sigur, stimați profesori, e foarte important ca dumneavoastră să faceți la clasă lecții atractive, să țineți elevii în clase și să-i aduceți cu drag la școală”, a mai spus Valentin Popa.
Ministrul Educației a transmis, profesorilor, că oricât elementul esențial al creșterii calității educaționale este în mâna profesorilor, îndemnându-i să formeze un parteneriat cu părinții și elevii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]