Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două reţele care alimentau judeţul Alba cu ţigări şi alcool de contrabandă au fost anihilate de poliţişti şi SRI-şti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Alba şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul de specialitate al SRI – Direcţia Judeţeană de Informaţii Alba, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, Serviciului de Supravegheri Operative şi Investigaţii Alba şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Alba au reuşit să destrame două grupări infracţionale diferite ce făceau evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări şi alte produse accizabile.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare şi a controalelor efectuate în trafic asupra maşinilor folosite de suspecţi pentru transportul ţigărilor au fost confiscate 1827 cartuşe de ţigări netimbrate sau cu timbru de Republica Serbia şi 142 litri alcool 96%, tot din Republica Serbia. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat la 153.500 lei.
În urma cercetărilor efectuate au fost identificaţi 22 de suspecţi, (10 într-un dosar şi 12 în alt dosar), dintre care doi din judeţul Hunedoara, 7 din judeţul Timiş şi 13 din judeţul Alba. Cei 22 de suspecţi, cu vârste între 22 şi 64 de ani, s-au asociat în două grupări infracţionale fără legături între ele, preocupate de procurarea şi distribuirea, pe raza judeţului Alba, de ţigări de contrabandă provenite din Republica Serbia.
Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, modificată şi completată cu O.U.G. nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale şi de Legea nr. 86/2006 modificată şi completată de OUG 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.
14 dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea