Rămâi conectat

Ştirea zilei

Traficant de droguri din Sebeș, condamnat la închisoare cu suspendare. Probele au fost obținute cu ajutorul unui investigator sub acoperire care a cumpărat cannabis de la traficant

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Traficant de droguri din Sebeș, condamnat la închisoare cu suspendare. Probele au fost obținute cu ajutorul unui investigator sub acoperire care a cumpărat cannabis de la traficant.

Una dintre metodele folosite de polițiști atunci când urmăresc prinderea unor traficanți de droguri este utilizarea investigatorilor sub acoperire. Polițistul desemnat ”investigator sub acoperire” se inflitrează în anturajul traficantului și cumpără de la acesta droguri, la fel ca oricare client. Dovezile astfel obținute sunt, ulterior, folosite în cadrul anchetei și în proces.

Un astfel de caz este cel al unui tânăr de 23 de ani din Sebeș care a fost identificat, trimis în judecată și condamnat pe probe obținute de investigator și pe declarațiile de martor ale unor consumatori. N. Alexandru Aurel a recunoscut și regretat faptele și a primit 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani.

Decizia pronunțată la Tribunal a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel. În motivarea actului de sesizare a instanței se arată, în fapt, că în data de 25 ianuarie 2016, aflându-se în parcarea unui local din municipiul Sebeș, i-a vândut investigatorului sub acoperire 1,8 grame rezină de cannabis, contra sumei de 160 lei. Anterior, investigatorul a fost autorizat să efectueze cumpărări de droguri de la un alt suspect și de la persoanele din anturajul acestuia.

”În urma unei discuții telefonice purtate cu V. I. A., s-a întâlnit cu acesta în stația de taxiuri pentru a cumpăra 2 grame de hașiș. La fața locului, V. I. A. i-a spus că nu mai are hașiș deoarece a vândut toată marfa, în schimb știe o persoană pe nume N. care îi poate vinde. V. I. A. i-a solicitat investigatorului să se deplaseze în parcarea din fața localului D. C. pentru a se întâlni cu numitul N., identificat ca fiind N. A. A. În acest context, cel din urmă i-a vândut investigatorului două bucăți de substanță vegetală solidă, de culoare maro, cu aspect și miros specific genului cannabis, contra sumei de 160 lei”, se afirmă în motivarea instanței de judecată de la Tribunalul Alba. Chemat la audieri, inculpatul a declarat că în acea perioadă a mai vândut cannabis mai multor persoane cu prețul de 50 lei gramul.

Un client al acestuia a spus că, timp de 2 ani de zile, a cumpărat de aproximativ 80 de ori droguri și substanțe denumite generic etnobotanice, la prețuri cuprinse între 20 și 30 lei jointul, de la tânărul trimis în judecată. ”

Inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, manifestând pe parcursul cercetărilor o atitudine de regret și colaborând cu organele judiciare în vederea aflării adevărului în cauză. În fața instanței inculpatul a declarat că recunoaște în totalitate săvârșirea faptei reținute în actul de sesizare a instanței și că nu dorește administrarea de probe noi, solicitând ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală”, se mai susține în document.

Tribunalul a mai dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat și obligarea acestuia la plata sumei de 20.560 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea