Rămâi conectat

Politică Administrație

”Cupa Mulbach 100”, competiția de golf finanțată cu fonduri pentru activități culturale, prin care Primăria Sebeș vrea să promoveze municipiul în anul Centenarului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

O competiție de golf, finanțată cu bani din bugetul local, va fi organizată de Primăria Sebeș, scopul fiind ”promovarea municipiului în anul centenarului Marii Uniri și întărirea legăturilor existente cu administraţiile locale învecinate”, după cum se arată în raportul de specialitate al unui proiect aprobat la ultima ședință de consiliu local.

Documentul nu conține informații privind costurile acestui eveniment însă, potrivit unuia dintre consilieri, din discuții a reieșit că numai închirierea terenului de golf va costa aproximativ 35.000 de lei iar finanțarea se face prin Centrul Cultural ”Lucian Blaga”, competiția fiind nou-înscrisă în calendarul de activităţi cultural-educative (!) organizate în cursul anului 2018 de administrația locală.

”Evenimentul „Cupa Mühlbach 100” are o adresabilitate largă, oferind o alternativă la proiectele culturale implementate până în momentul de faţă. Prin acest eveniment considerăm că vom întări legăturile existente între Municipiul Sebeş şi comunităţile şi administraţiile locale învecinate, vom crea premisele unei viitoare colaborări interinstituţionale. La această manifestare şi-au exprimat interesul de a participa persoane din întreaga ţară, existând deja propunerea ca ea să fie introdusă în calendarul oficial al federaţiei de specialitate”, se mai arată în raportul de specialitate.

În concluzie, cetățeni ai municipiului Sebeș, vă era dor să urmăriți o competiție sportivă (că handbal sau alte sporturi nu prea mai aveți)? Pregătiți-vă să fiți spectatori la noul concurs de golf! Cu siguranță veți avea intrarea liberă, fiind vorba de un eveniment organizat din banii dumneavoastră.

Va fi frumos, veți avea ocazia să socializați și cu locuitorii de prin comunele învecinate, ale căror primari nu au nici ei vreo altă treabă decât să colaboreze la organizarea unei astfel competiții. Pentru că, nu-i așa, ”evenimentele culturale şi de loasir (sic!) reprezintă un liant dezirabil între comunităţi”, după cum prea frumos se explică în descrierea proiectului municipalității Sebeș:

”Având în vedere bunele relaţii de vecinătate dintre Municipiul Sebeş şi administraţiile locale învecinate (Săsciori, Şugag, Pianu, Ciugud, Daia), precum şi faptul că evenimentele culturale şi de loasir reprezintă un liant dezirabil între comunităţi, organizarea „Cupei Muhlbach 100” (la golf) îşi propune iniţierea unui dialog în această direcţie, cel mai oportun moment fiind unul de agrement. „Cupa Muhlbach 100” va fi un eveniment care oferă o alternativă la proiectele culturale implementate până în momentul de faţă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea