Consilierii locali ai PSD: Alin Ignat, politicianul amendat de Garda Antifraudă a ANAF, critică în mod ipocrit reforma cu privire la contractele part-time
Alin Ignat, patron de restaurant amendat de Garda Antifraudă și cosilier local PNL (PDL), nu ratează niciun moment să critice măsurile fiscale legale, echitabile și corecte promovate de Guvern, el însuși fiind certat cu legea fiscală. Sigur, presupunem că interesul lui este acela de a angaja în continuare personal pe contract part-time fără a plăti asigurările de sănătate și de pensie direct proporțional cu venitul real pe care îl obține.
Guvernul a clarificat faptul că obligația de completare a contribuțiilor sociale pentru contractele part-time, până la nivelul contribuțiilor aferente salariului minim, revine angajatorului, nu salariatului. Deci niciun angajat, nici de la stat, nici de la privat, nu va veni cu bani de acasă pentru plata contribuțiilor, dar vor avea contribuții pentru o pensie decentă la ieșirea din activitate.
Ordonanța de Urgență vine să clarifice o prevedere care deja există în codul fiscal și care spunea că la contractele part-time, contribuțiile sociale nu pot fi mai mici decât valoarea contribuțiilor aferente salariului minim pe economie.
Ordonanța de urgență menționează explicit că plata pentru aceste contribuții la contractele part-time este în sarcina angajatorului, chiar dacă banii sunt plătiți în numele salariaților.
Astfel statul îi obligă pe angajatori să le asigure propriilor angajați o contribuție rezonabilă pentru o pensie decentă la ieșirea din activitate a acestora.
Până acum, marea majoritate a contractelor parțiale erau folosite ca o formă de evitare a taxelor de către angajatori, în dauna salariaților care ieșeau din activitate cu pensii derizorii.
Faptul că după introducerea acestor reglementări, circa 185.000 de contracte part-time au fost preschimbate în contracte cu normă întreagă arată că această formă de angajare cu normă parțială a fost folosită abuziv de către angajtori.
Noua lege este însă rezonabilă și încurajează munca. Există câteva excepții importante de la obligația ca nivelul contribuțiilor să fie la valoarea aferentă salariului minim pe economie, tocmai pentru a încuraja munca cinstită.
Persoanele care au un contract cu normă întreagă și unul part-time. Pentru cel part-time va plăti contribuții la nivelul venitului acelui contract part-time.
Persoanele care au mai multe contracte part-time, a căror valoare însumată ajunge cel puțin la nivelul salariului minim, vor plăti contribuții sociale aferente salariului minim o singură dată, nu pentru fiecare dintre contractele part-time.
Persoanele care din diverse motive prevăzute de lege nu pot desfășura o activitate cu normă întreagă (ex. persoanele cu anumite forme de dizabilități) nu vor fi obligate să plătească contribuții la nivelul salariului minim pe economie.
Guvernarea PSD a adus beneficii consistente nu doar bugetarilor ci și mediului privat, contrar minciunilor formulate de consilierul Alin Ignat în presa locală
Un studiu realizat de o entitate independentă specializată – Smartree – pe baza datelor din peste 200 de companii multinaționale si autohtone, care totalizează peste 450.000 de angajati procesați anual și cumulează în total o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde de euro arată că:
- A crescut cu 12% numărul angajaților din companiile private din România, în 2017!
- Au crescut cu 11,95% salariile angajaților din companiile private din România, în 2017!
- Au crescut cu 11,42% bonusurile angajaților din companiile private din România, în 2017!
- A crescut cu 7% bunăstarea angajaților din companiile private din România, în 2017!
Toate aceste lucruri arată că măsurile guvernului s-au reflectat în mod pozitiv și asupra mediului privat (Ex: creșterea salariului minim pe economie, creșterile de salarii din privat determinate de concurența cu creșterile de la stat, scăderea sau eliminare mai multor taxe, relaxarea fiscală pentru firme), dovadă că TNL și portavocea Alin Ignat nu știu ce vorbesc.
Consilierii locali ai Partidului Social Democrat
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
VIDEO | Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Ce spune un expert SEO din Alba
VIDEO | Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Ce spune un expert SEO din Alba Cine va fi noul și următorul Președinte al României? Știe Google cine ajunge în turul II la alegerile prezidențiale 2024? Iulian Ghișoiu, un tânăr expert SEO din județul Alba, elucidează misterul printr-o analiză specifică domeniului […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii