Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Țeparul” Ovidiu Tition din Brașov, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru afaceri penale în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Țeparul” Ovidiu Tition, fost reprezentant al societății Mia Carn SRL Mirăslău, cu o carieră infracțională de invidiat, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare, pentru înșelăciune, delapidare și infracțiuni la legea cecului. Decizia a fost  pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia în 17 ianuarie 2018.

Instanța de juecată a contopit mai multe condamnări anterioare ale acestuia și a constatat ca executată o perioadă de circa 1 an și 6 luni din pedeapsa de 6 ani. Prin urmare, condamnatul originar din Brașov nu va sta mult timp la închisoare. În esență, condamnatul a fost judecat pentru emiterea unor file CEC fără acoperire în perioada în care a fost împuternicit (2009) de administratorul societății din Mirăslău pentru efectuarea de operațiuni bancare.

În data de 1 aprilie 2009 s-a încheiat între Mia Carn Product SRL, reprezentată de inculpat, și Elsiria Comompex SRL Craiova un contract de vânzare -cumpărare carcasă porc și vită. În baza acestui contract au fost livrate produse în valoare totală de 246.838 lei, produse pentru care s-au întocmit facturi și note de recepție și pentru plata cărora Tition a emis 14 file CEC pe care le-a semnat și le-a înmânat delegatului firmei din Craiova.

Dat fiind că s-a împlinit termenul scadent și nu a fost efectuată plata mărfurilor achiziționate de Mia Carn Product SRL, reprezentantul Elsiria Comimpex a completat mai multe file CEC (6) pe care le-a introdus în circuitul bancar spre decontare care au fost refuzate la plată pentru lipsă totală de disponibil cont. Dat fiind acest incident Mia Carn SRL a intrat în interdicție bancară începând cu data de 21 aprilie 2009.

Ulterior, respectiv în data de 18.05.2009, au fost introduse spre decontarea alte 5 file CEC, în valoare totală de 117.036 lei, fiind refuzate la plată pentru ”lipsă totală de disponibil, trăgător în interdicție bancară” astfel încât reprezentantul societății din Craiova nu a mai introdus spre decontarea și celelalte file CEC. Tititon a achitat o parte din marfa achiziționată, în sumă totală de 124.801 lei, cu bani luați direct din încasările societății, însă firma Elsiria Comimpex a rămas cu o pagubă de peste 120.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea