Rămâi conectat

Politică Administrație

Peste 250 de comercianţi vă aşteaptă la ”Târgul căciulilor” la Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Peste 250 de comercianţi vă aşteaptă la ”Târgul căciulilor” la Blaj.

Miercuri, 6 decembrie, la Blaj, se va desfășura tradiționalul ”Târg al căciulilor”, atestat documentar de peste 200 de ani și organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la ”Târgul căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile și articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind și cel care stabilea oarecum prețul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului, de aici venind și celebra expresie ”ce dă Blajul”.

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI

Astăzi, târgul de Moș Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor. Peste 250 de comercianți din toate colțurile țării și mii de vizitatori sunt așteptați miercuri la tradiționalul ”Târg al căciulilor”, organizat în fiecare an de Sfântul Nicolae. Aproximativ 30 dintre expozanți sunt comercianți de articole din blană, denumiți, în mod popular, „căciulari“. Standurile lor vor putea fi găsite, ca de obicei, în zona centrală, lângă coloana cu ”Lupa Capitolina”.

Majoritatea tarabelor comercianților vor fi amplasate pe Bulevardul Republicii, ele putând fi găsite și pe străzile adiacente.

Traficul autovehiculelor va fi oprit începând de mâine, 5 decembrie, ora 16.00, până miercuri, 6 decembrie, ora 21.00, în zona centrală a Blajului, pe străzile pe care se desfășoară ”Târgul căciulilor”. Pentru buna organizare și desfășurare a evenimentului, Primăria Municipiului Blaj va institui restricții de circulație a autovehiculelor pe Bulevardul Republicii și pe străzile Popa Șapcă, Nicolae Bălcescu, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Șaguna, Episcop Ioan Lemeny și, parțial, Tudor Vladimirescu (de la Lupa Capitolina la Podul Minciunilor). Ordinea și buna desfășurare a târgului va fi asigurată de importante efective ale Poliției Municipale, Poliției Locale și ale Jandarmeriei. (D.M.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea