Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO/ VIDEO/ Consilierul local Mircea Trifu a strâns semnături pentru o petiție pe care o va depune la primărie, privind situația pieței de legume din centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Producătorii locali trebuie stimulaţi prin orice mijloace, fiindcă vorbim de dezvoltare locală şi mai ales de sănătatea tuturor”, este opinia consilierului local independent Mircea Trifu care a fost prezent azi în piața de legume din centrul municipiului Alba Iulia, pentru a asculta nemulțumirile producătorilor agricoli și a strânge semnături pentru o petiție pe care o va depune la administrația locală.

El dorește, în acest fel, să-i ajute pe oameni să poată desfășura un comer’ civilizat, lucru pe care nu-l pot face în prezent având în vedere situația în care se află piața de doi ani – ”condiții insalubre și inechitate la prezentarea produselor”, după cum se plâng producătorii.

”Acțiunea aceasta am făcut-o ca urmare a solicitării mai multor producători de la noi din municipiu, care de luni de zile, poate de peste un an de zile, de când există situația asta improprie, nu mai au practic acces cumpărătorii la tarabe…”, și-a explicat Mircea Trifu demersul (vezi VIDEO):

YouTube video

Consilierul local a strâns 30 de semnături pe care le va atașa petiției cu textul de mai jos:

”Subsemnaţii. în calitate de producători de produse agroalimentare, identificaţi în Anexa 1 la prezenta adresă, vă înaintăm spre soluţionare următoarele sesizări:

– Piaţa provizorie din centrul municipiului Alba lulia – soluţie temporară până la finalizarea celei vechi – se desfasoara intr-un mediu insalubru dezagreat atat de către cumpărători cât şi de către comercianţi/producători. Având în vedere că în această locaţie ne desfăşurăm activitatea încă din anul 2015, iar lucrările pentru noua piaţă nu par a se finaliza în curând, vă rugăm să aveţi în vedere o investiţie minimă necesară pentru a îmbunătăţi condiţiile în care se desfasoară comerţul cu mărfuri agroalimentare (condiţiile dc igienă asigurate în acest moment sunt precare. în funcţie de condiţiile meteo, produsele îşi pierd rapid din prospeţime, sau mai rau de atat în zilele ploioase, geroase, ctc, este imposibilă desfăşurarea activităţii comerciale. Pe perioada de iarnă, activitatea este foarte redusă pentru că nu se asigură condiţii normale de desfacere a produselor.

– Având în vedere că fiecărui comcrciant/producator i se percepe o taxă, în funcţie de suprafaţa pe care o solicită, se impune verificarea respectării suprafeţei ocupate având în vedere că marfa este expusă pe suprafaţa destinată rulării autovehiculelor. Mai mult de atât maşinile de aprovizionare a comercianţilor blochează una din benzile carosabilului pe perioada descărcării/încărcării mărfurilor destinate vânzării.

– Comercianţii care au ocupat locurile de către str. Piaţa Consiliul Europei îngrădesc accesul cumpărătorilor la produsele micilor producători din cartierele albaiuliene sau din satele învecinate. Nu exista un culoar de trecere spre centrul pieţei, decât pe la capetele rândului format de către acestea. În zilele de marţi, “zile de piaţă”, situaţia este cu atât mai problematică din cauza creşterii numărului atât dc vânzători cât şi dc cumpărători

– Totodată solicităm refacerea culoarului pietonal dintre tarabe care în momentul de faţă descurajază cumpărătorul să studieze oferta tuturor comercianților/producătorilor. Situaţia în cauză defavorizează conicrciantii/producatorii care se află într-o zonă ncpietruîtă şi inundabilă. Este necesar ca albaiulienii să poată face distincţie între produsele de la comercianţi şi cele de la producător, să poată alege produsele pe care le cumpără, nu să fie descurajat să viziteze toate tarabele”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea