Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

România pe primul loc la ponderea populației ocupate în agricultură în UE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Datele publicate de Eurostat arată că peste un sfert (25,8%) din populația României era ocupată în agricultură în 2015, ceea ce plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană, unde media populației ocupate în agricultură era de 4,4%.

În 2015, aproximativ 10 milioane de persoane lucrau în agricultură în Uniunea Europeană. Aproape trei sferturi (72,8%) din forța de muncă ocupată în agricultură din UE era concentrată în șapte țări: România, Polonia, Italia, Franța, Spania, Bulgaria și Germania.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Când vine vorba de caracteristicile socio-demografice ale populației ocupate în agricultură, datele Eurostat pentru anul 2016 arată că femeile reprezentau mai mult de 40% din forța de muncă din agricultură doar în cinci state membre, respectiv Austria (44,5%), România (43,1%) Polonia, Grecia și Slovenia (41,1% în fiecare din aceste țări).

De asemenea, 60% dintre cei care lucrau în agricultură în UE aveau între 40 de ani și 64 de ani, în timp ce 32% aveau o vârstă mai mică de 40 de ani iar 9% aveau o vârstă de peste 64 de ani. În rândul statelor membre, cea mai mare pondere a persoanelor cu vârsta de peste 64 de ani care lucrează în agricultură se înregistrează în Portugalia (42%), Irlanda (22%) și Marea Britanie (19%).

În rândul persoanelor care lucrează în agricultură în UE, proporția absolvenților de studii universitare variază între 1,6% în România și 25,5% în Marea Britanie.

În 20 de state membre UE, peste jumătate din fermieri au declarat că au doar experiență practică, cel mai mare procent, de peste 90%, fiind înregistrat în România, Grecia, Bulgaria și Cipru. În contrast, în Italia doar 3,1% din fermieri aveau doar experiență practică în timp ce 90,8% au declarat că dispun de cel puțin o pregătire de bază în agricultură.

Când vine vorba de un ciclu complet de pregătire în agricultură, jumătate din managerii de fermă din Luxemburg aveau o astfel de pregătire, comparativ cu mai puțin de 1% în Malta, Grecia, Cipru și România.

În sfârșit, România are cea mai mică proporție din UE (1,5%) a persoanelor angajate în agricultură care lucrează în regim full time, față de media de 16,4% în UE și peste 50% în Cehia, Franța, Luxemburg și Belgia.

Sursa: stiri.tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marțea Albă, a doua zi din Săptămâna Luminată. Ce e bine să faci ca să eviți ghinionul din anul acesta A treia zi de Paști este supranumită Marțea Albă, zi foarte importantă și notată tot cu cruce roșie în calendarul ortodox. Ce se întâmplă în această zi și care sunt cele mai cunoscute tradiții legate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea