Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO, VIDEO. Pompierii din Alba, dotați cu un container de căutare-salvare, util în caz de cutremure, alunecări de teren și căutarea victimelor rămase captive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a fost dotat, recent, cu un container de căutare-salvare a victimelor, cu echipamente moderne.

Destinat serviciilor pentru situații de urgență, acest container asigură depozitarea unui volum mare de echipamente, scule și aparate, ce sunt operaționalizate la nevoie, în cazul unor incidente de proporții, prin transportarea containerului pe cale terestră cu ajutorul unor autovehicule dotate cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig, conform standardului DIN 30722.

Conținutul exact al containerului este personalizabil după nevoile punctuale ale fiecărui beneficiar, dar în principiu ele transportă cât mai multe din tipurile de echipamente specifice operațiunilor de căutare-salvare, dar și PSI: echipamente pentru ridicare; pentru iluminat; de descarcerare; de geniu; pneumatice; de tamplarie; salvare de la înălțime; pentru detecția curentului electric; pentru căutare de victime rămase captive, în urma unor cutremure, alunecări de teren, avalanșe; echipament de protecție pentru salvatori, inclusiv PSI; materiale de construcție; echipamente PSI. Deși avem de-a face cu un volum mare de echipamente, accesul la ele se face rapid, mulțumită unei compartimentări ergonomice.

Majoritatea echipamentelor pot fi transportate și independent, în cutiile de aluminiu în care sunt fixate, în funcție de necesitățile punctuale reclamate de intervenție.

[nggallery id=4718]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea