Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” a debutat la Alba Iulia. Luni, marș al elevilor, activități cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, în fiecare zi din săptămână. Programul

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 2-6 octombrie Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează ediția a XIII-a a campaniei „Săptămâna prevenirii criminalității”.  Începând cu anul 2017, această campanie va fi derulată bianual: prima ediţie s-a desfășurat în luna aprilie, iar cea de-a doua a debutat luni, 2 octombrie, după începerea anului şcolar.  

Luni, 2 octombrie, a debutat Campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, manifestare organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii aceasta urmând a se desfășura pe parcursul a 5 zile.

În această perioadă,  vor fi intensificate activităţile cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână, având o altă temă.

YouTube video

Poliţiştii de la prevenire vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, combatere a criminalităţii organizate, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracţiunilor.

Activităţile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii, au teme diferite, astfel, ziua de luni, 2 octombrie, este dedicată prevenirii delicvenței juvenile, iar activităţile planificate a se desfăşura în această zi au presupus o întâlnire în spațiul public cu elevii de la mai multe școli din municipiul Alba Iulia. Aceștia au primit informații referitoare la munca de poliție și despre componenta preventivă a muncii acestora, după care au plecat într-un marș de informare a populației cu privire la derularea acestui eveniment de interes național. Elevii și cadrele didactice au contribuit la trasmiterea mesajului preventiv, astfel încât cetățenii municipiului să conștientizeze importanța acestuia.

Vor fi desfăşurate activităţi în spaţiul public (parcuri, pieţe, gări/autogări) dar şi în unităţi de învăţământ din întreg judeţul.

Ziua de marţi, 3 octombrie va fi dedicată activităților de prevenire a victimizării minorilor. Poliţiştii vor fi prezenţi în unităţi de învăţământ, atât din mediul urban cât şi din mediul rural şi vor susţine activităţi de informare şi conştientizare a elevilor şi cadrelor didactice cu privire la folosirea, în siguranţă, a internetului, criminalitatea informatică şi prevenirea victimizării minorilor prin intermediul jocurilor on-line.

Tot marți, la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia va avea loc o dezbatere cu tema “Tu știi să navighezi în siguranță”.

Ziua de miercuri, 4 octombrie, este dedicat[ prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. În intervalul 11-13, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Alba va avea loc o întâlnire cu administratorii asociațiilor de proprietari, în vederea informării acestora cu privire la importanța montării sistemelor de securitate în scările blocurilor, montarea unor interfoane și utilizarea acestora și a camerelor de supraveghere, precum și cu privire la măsurile de protecție pe care trebuie să le ia locatarii pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt din locuință.

De asemenea, în mediul urban și rural se vor desfășura mai multe activități de informare a populației cu privire la prevenirea furturilor din locuințe și distribuirea de materiale cu conținut informativ, despre modul de asigurare al locuințelor, a caselor aflate în consstrucție, a caselor de vacanță sau nelocuite.

Activitățile se vor desfășura în piețe agro-alimentare, în gări, parcuri și alte locuri publice.

Joi, 5 octombrie, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea violenţei în mediul intrafamilial. Poliţiştii se vor întâlni cu tineri, doamne şi nu în ultimul rând cu persoane vârstnice şi vor susţine sesiuni de informare cu privire la drepturile procesuale ale victimelor, instituţii şi organizaţii neguvernamentale care pot acorda asistenţă în cazul unor situaţii de violenţă intrafamilială şi modalităţi de prevenire a faptelor de violenţă în familie.

În susţinerea temelor, poliţiştii vor fi sprijiniţi de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi reprezentanţi din cadrul „Asociației Femeilor” din judeţul Alba.

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere.

Între orele 07.30-08.30, atât în mediul rural cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficului rutier. De asemenea vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

[nggallery id=4640]

   


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei

Bera Larisa

Publicat

în

Sprijin financiar pentru victimele infracțiunilor sexuale: Vouchere de până la 18.500 lei Victimele infracțiunilor sexuale pot beneficia de un sprijin financiar de până la cinci salarii minime brute, adică suma de 18.500 lei. Pentru a primi acești bani, este necesar ca persoana respectivă să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliu. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea