Ioan Dîrzu: Alba primește o sumă record prin PNDL II, program la care Liviu Dragnea ține foarte mult. Șase comune din județ nu au depus proiecte
Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că județul primește o sumă record prin PNDL II, peste 650 de milioane de lei, program inițiat de Liviu Dragnea, însă, din păcate, șase comune, nu au depus niciun proiect.
Întrebat care sunt cele șase comune din Alba care nu au depus niciun proiect, Ioan Dîrzu a răspuns: Câlnic, Crăciunelul de Jos, Ponor, Rimetea, Șugag, Galda de Jos, subliniind că acest lucru este o ”gravă eroare”. ”Probabil la Galda de Jos, datorită bugetului foarte mare, aceste investiții sunt rezolvate deja, dar pentru celelalte nu cred că există o explicație de ce nu au solicitat aceste finanțări”, a arătat Dîrzu.
”Vin și spun că este o sumă record pe care județul nostru o primește prin acest program de finanțare. Știm ce înseamnă PNDL, fie că e 1, fie că e 2, știm cât de bine au prins aceste proiecte și cât de bine s-au implementat. Acest program aparține ca inițiativă președintelui Liviu Dragnea. Este un program la care președintele PSD ține foarte mult și credem cu toții că activitatea primăriilor trebuie susținută foarte consistent”, a spus Ioan Dîrzu.
Deputatul PSD de Alba a adăugat că una dintre prioritățile acestui program a fost reabilitarea școlilor și grădinițelor care nu au avut autorizații sanitare de funcționare sau autorizații ISU.
”Sunt câteva obiective care au o importanță deosebită în județul nostru. Reabilitarea și amenajarea drumurilor și podurilor – 69 de obiective. Extinderea rețelelor de canalizare – 39. Construirea de școli și creșe – 21. Amenajare și dotare de primării – 1 și construirea și reabilitarea de dispensare medicale – 8. Total 138 de obiective”, a mai spus Ioan Dîrzu.
De asemenea, el a afirmat că sumele nu au fost acordate după culori politice, ci în funcție de proiectele depuse, iar județe apropiate de Alba – Hunedoara, Cluj, Bistrița, Bihor, Sibiu, Satu Mare – au aproximativ același nivel de finanțare, cu toate că au o populație mai mare.
”Trag un semnal de alarmă. Proiecte au fost multe și bune, primăriile au aceste nevoi și necesități. Vine cealaltă problemă, de cofinanțare și aici intervine rolul administrației locale județene ca această cofinanțare trebuie să se asigure pentru ca aceste primării, mai mari, sau mai mici, să reușească să implementeze aceste proiecte. Foarte, foarte important acest lucru”, a mai spus Dîrzu.
Prezent la aceeași conferință de presă, primarul comunei Ciuruleasa, Marcel Tuhuț, a declarat că finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală II este ”pentru toți”, iar ”foarte mulți colegi primari au avut încredere în acest program”.
”Și comuna Ciuruleasa a obținut un proiect în valoare de 13,5 milioane de lei. Cuprinde obiective de investiții în număr de trei drumuri comunale și nouă străzi. O lungime de nouă kilometri, ceea ce nu poate decât să mă bucure pentru cetățenii comunei mele pentru că în fiecare zi doresc să le îmbunătățesc condițiile de viață pentru că știți că la noi la munte e mai greu decât la șes”, a spus primarul Marcel Tuhut.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi!
Mihnea Costachi (CSM Unirea Alba Iulia) dublu campion naţional de seniori la șah, într-o singură zi! Un nou rezultat de senzaţie pentru tânărul maestru internaţional albaiulian, care vineri a reuşit să câştige două titluri de campion naţional de seniori, în probele de dezlegări (rezolvări de probleme de şah) şi blitz. Ambele campionate naţionale s-au desfăşurat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii