Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simodor Grup şi Baxi România, parteneri de încredere şi de suflet ai comunităţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Căldura şi confortul adus în casele şi sufletele oamenilor reprezintă misiunea de bază a Simodor Grup, partener Baxi România. Preocupată permanent de ceea ce se întâmplă în comunitate, Simodor Grup, principal jucător al industriei de încălzire şi confort din Alba, a donat o centrală termică marca BAXI Capelei aflate în incinta Căminului pentru persoane vârstnice din Alba lulia, asigurând căldura enoriaşilor acestui lăcaş sfânt.
Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba lulia, este o instituţie publică de asistenţă socială a persoanelor vârstnice aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Alba lulia. Capacitatea de cazare a căminului este de 100 locuri, în prezent beneficiind de serviciile instituţiei un număr de 80 de persoane vârstnice, care se găsesc într-una din următoarele situaţii: nu au familie sau alte persoane care să le întreţină; nu au locuinţă şi nici posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii; nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare; nu se pot gospodări singure sau se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale.
Odată cu deschiderea Căminului pentru Persoane Vârstnice, care a avut loc în anul 1998, a fost dată în folosinţă şi Capela din incinta instituţiei. Datorită fondurilor insuficiente la acea dată, Capela a beneficiat de un sistem ineficient de încălzire. În ciuda temperaturilor scăzute, mai ales în zilele friguroase, bătrânii din incinta azilului, adunaţi de credinţa în Dumnezeu, erau nelipsiţi de la slujbele ţinute de preotul Constantin Petruţ.
Simodor Grup şi Baxi România, unul din liderii industriei termotehnice, s-au alăturat străduinţelor de a reduce pe cât posibil din neajunsurile acestui lăcaş spiritual, angajându-se să acopere cheltuielile atât pentru centrala termică marca BAXI, cât şi pentru serviciile aferente de proiectare a instalaţiei de gaz, executarea instalaţiei de încălzire, montare şi punere în funcţiune a echipamentului, în valoare totală de 10.200 lei.
„Proiectele de responsabilitate socială au existat întotdeauna şi, de fiecare dată când ne-a fost adresată o solicitare în acest sens, noi am răspuns pozitiv şi am încercat să ne implicăm cât s-a putut de mult. În aceeaşi măsură, de fiecare dată când am sesizat o oportunitate de a ne implica în nevoile comunităţii, am făcut-o fără nicio rezervă. Este imposibil să nu reacţionezi când îi vezi pe aceşti oameni care au nevoie de noi. Merită să fie trataţi cu omenie, să aibă căldura fizică şi spirituală de care au nevoie”, declară Sever Scarlat, director General al Baxi România.
Evenimentul de recepţie şi punere în funcţiune a instalaţiei termice a avut loc în data de 22 decembrie 2010 şi a fost unul cu totul special. La recepţie au participat şi reprezentanţi ai Primăriei Alba lulia, domnul primar Mircea Hava şi domnul viceprimar Paul Voicu, alături de d-na Corina Bedelean, director în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice, şi preotul Constantin Petruţ.
Unicitatea momentelor a fost adusă de un grup de colindători îndrumaţi de preotul Florin Croitoru, care a încântat sufletele gazdelor cu colinde, aducându-le acestora magia şi spiritul sărbătorilor de Crăciun.
Bătrânii au ascultat colindele cu ochii în lacrimi, şi s-au bucurat alături de copii de darurile pe care le-au primit din partea oaspeţilor.
„Este impresionant să mergi într-un astfel de cămin şi totodată e foarte trist să te uiţi în ochii unui bătrân şi să îi asculţi ruga «să mai veniţi pe aici»” a declarat Milian Nicu Lupean, director general al Simodor Grup. „În ceea ce priveşte implicarea socială, avem aceeaşi filosofie ca orice companie responsabilă – ne pasă de mediul social în care trăim, ne pasă de problemele şi de emoţiile semenilor noştri, ne pasă de mentalităţile care ne afectează munca şi viaţa. Tot ce facem împreună cu partenerul nostru, Baxi România, se bazează pe credinţa că oamenii se pot schimba şi dacă fiecare om se schimbă măcar un pic, atunci şi mediul social se va schimba. Gestul nostru este răsplătit în totalitate de căldura şi bucuria pe care am zărit-o în ochii bătrânilor din acest Cămin” a completat Milian Nicu Lupean.

Despre Simodor Grup
Simodor Grup este liderul industriei de soluţii pentru încălzire şi confort din Alba, cu operaţiuni şi în Cluj, Sibiu şi Turda. Firma este partener BAXI România şi distribuitor exclusiv pentru centralele termice Baxi şi Westen. Simodor a fost înfiinţată în 1998, fiind prima companie de profil din Alba care a fost autorizată ISCIR şi ANRGN să realizeze punerea în funcţiune şi service-ul centralelor termice. Profesioniştii Simodor au urmat cursuri de specializare la centrele Baxi Group din Italia şi deţin autorizaţie de lucru din partea autorităţilor de profil. De-a lungul timpului, societatea s-a dezvoltat, punând la dispoziţia clienţilor noi servicii: montaj şi service pentru centrale termice; proiectarea şi execuţia instalaţiilor de gaz, termice, sanitare, apă-canal; construcţii şi amenajări aferente. Excelenţa în activitatea prestată, inovarea, orientarea către viitor, înţelegerea şi asumarea responsabilităţilor de a contribui la păstrarea unui mediu curat şi de a proteja sănătatea şi securitatea angajaţilor, sunt şi vor rămâne coordonate definitorii ale activităţii companiei. Simodor Grup se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, alături de Baxi România, aducând căldura şi apa caldă menajeră în casele a sute de oameni, fie familii defavorizate, fie case de copii, cămine de bătrâni, şcoli sau grădiniţe.
Simodor Grup este, pentru al şaselea an consecutiv, câştigătorul Locului I în Topul Firmelor din judeţul Alba, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Alba

Despre Baxi România
Baxi România este parte a grupului BDR Thermea, entitate formată în cursul anului 2009 prin fuziunea dintre Baxi Group şi De Dietrich Remeha Group. BDR Thermea este unul dintre liderii pieţei termotehnice europene, ocupând prima poziţie în piaţă în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania, Olanda şi Italia. În România, mărcile Grupului – BAXI şi WESTEN – sunt comercializate de către Baxi România. Compania este singurul furnizor de pe piaţa autohtonă de profil care oferă clienţilor beneficiul „8 ani garanţie” pentru toate produsele din gama centralelor BAXI, perioadă ce reprezintă durata medie de viaţă a unei centrale termice.
Portofoliul BAXI România include o gamă extinsă de centrale termice standard şi cu condensare, murale şi de pardoseală, cu puteri individuale generate cuprinse între 24 kW şi 1800 kW, panouri solare plane şi cu tuburi vidate, pachete şi sisteme termice integrate precum şi automatizări inteligente care pot conduce la economii de până la 30% faţă de echipamentele standard, în condiţii de confort sporit. Toate acestea vin în întâmpinarea oricărui domeniu de aplicaţie, rezidenţial, comercial sau industrial. Acestei varietăţi de produse i se adaugă gama de servicii adaptate, la care clienţii au acces printr-o reţea naţională de Centre de Asistenţă Tehnică şi Service şi Centre de Excelenţă Service, autorizate ISCIR şi atestate de către BAXI România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Doru Gheaja, părintele cântecelor patriotice din România, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 83 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Doru Gheaja, părintele cântecelor patriotice din România, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 83 de ani Preotul Doru Gheaja, părintele cântecelor patriotice din România, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 83 de ani. Părintele Gheaja Doru s-a născut în 19 iulie 1941, localitatea Buzd, judeţul Sibiu, într-o familie de preoți. El a decis să îndeplinească dorința […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea