Fonduri europene nerambursabile în 2017 prin AFIR. Accesaţi fondurile nerambursabile pentru dezvoltare rurală acum, pentru că anii viitori ele vor fi mai mici!
Oportunităţi deosebite de finanţare nerambursabilă în 2017 prin AFIR. Accesaţi fondurile nerambursabile pentru dezvoltare rurală acum, pentru că anii viitori ele vor fi mai mici!
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va lansa în această lună sesiuni de primire a proiectelor pentru toate submăsurile prevăzute de Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.
Sumele alocate pentru aceste submăsuri vor fi mai consistente în acest an pentru a da posibilitatea celor care au proiecte de construcţii – montaj să le finalizeze atât tehnic, cât şi financiar până la finalul programului.
După deschiderea submăsurilor care au vizat beneficiarii publici, în principal investiţii în infrastructura rurală, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) intenţionează să lanseze şi celelalte submăsuri care sunt dedicate beneficiarilor privaţi (Sm 4.1 „Investiţii în exploataţii AGRICOLE”, SM 4.1a „Investiţii în exploataţii POMICOLE”, Sm 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, Sm 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale”, Sm 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, Sm 6.4 „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole”, Sm 9.1 „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul AGRICOL” şi Sm 9.1a „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul POMICOL”). Toate ghidurile solicitantului pentru submăsurile mai sus menţionate au fost deja publicate pe pagina de internet a agenţiei – www.afir.info.
Important de reţinut este faptul că toţi cei ce vor să investească în mediul rural trebuie să se grăbească, pentru că sumele disponibile pentru anii viitori vor fi mai mici. De asemenea, trebuie avut în vedere că există un interes foarte mare pentru accesarea finanţărilor şi în consecinţă, sfatul nostru este acela de a nu se lăsa depunerea proiectelor pentru ultimele zile.
AFIR, împreună cu MADR, a lansat în data de 20 aprilie 2017 sesiunea de primire a cererilor de finanţare aferente Submăsurii 19.2 „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.
Astfel, Grupurile de Acţiune Locală (GAL) vor putea deschide sesiuni de primire a proiectelor în cadrul teritoriului lor. Alocarea pentru aceste finanţări este de aproape 450 de milioane de euro, de care vor beneficia aproximativ 240 de GAL-uri. Proiectele pot primi sprijin financiar pentru investiţii foarte diverse, inclusiv pentru infrastructura din mediul rural. Este o sursă de finanţare extrem de benefică pentru rezolvarea multor cerinţe ale comunităţilor rurale.
Adresez un îndemn pentru toţi cei care vor să acceseze fondurile pentru dezvoltare rurală să încerce cât mai repede să beneficieze de aceste oportunităţi de finanţare în aşa fel încât să se dezvolte din punct de vedere economic, dar şi să contribuie la absorbţia în totalitate a sumelor alocate României (9,4 miliarde de euro).
Nicolae POPA, director general adjunct AFIR
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
O stradă din cartierul Ampoi III din Municipiul Alba Iulia va fi asfaltată și modernizată. Valoarea investiției
O stradă din cartierul Ampoi III din Municipiul Alba Iulia va fi asfaltată și modernizată. Valoarea investiției Administrația Municipiului Alba Iulia a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru proiectul „modernizare strada Humulești din Municipiul Alba Iulia”. Valoarea totală a investiției este de 934.927,41 lei, fără TVA. Potrivit documentației, obiectivul de investiții […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată