Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Schimbări de la 1 ianuarie 2017: Contribuțiile pentru sănătate devin obligatorii și la veniturile din dobânzi sau chirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit prevederilor prezente în noul Cod Fiscal, contribuția pentru asigurările de sănătate (CASS) se va achita în mod diferit începând cu 1 ianuarie 2017.  

salariuContribuția pentru sănătate se va aplica și la veniturile obţinute din investiţii, din salarii şi activităţi independente, potrivit Wall-street.ro.

Modificările vor impacta toate persoanele care obţin venituri din chirii, dividende, câştiguri de capital, dar şi deponenţii care încasează dobânzi la depozitele bancare.

Practic, orice persoană care obţine în România venituri din chirii, depozite bancare, dividende, câştig de capital din investiţii pe bursă sau alte venituri va datora contribuţia la sănătate individuală de 5,5%, care se va percepe pe lângă cea reţinută la sursă de venituri din salarii sau activităţi independente, potrivit Digi24.ro.

Deşi impunerea CASS pentru toate veniturile din investiţii, justificată de extinderea bazei de calcul, este prevăzută în noul Cod Fiscal şi a fost dezbătută din vara anului 2015 şi adoptată în Parlament, există încă o serie de neclarităţi în ceea ce priveşte aplicarea contribuţiilor de sănătate pe toate categoriile de investiţii, modul de calcul al plafonului, etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea