Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Festivalul Național de Dansuri și Tradiții de la Cugir a luat startul printr-o paradă a portului popular

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri seara au început manifestările din cadrul celei de-a V-a ediție a Festivalului Național de Dansuri si Tradiții Populare, eveniment la care au luat parte peste 200 de localnici din orașul de la poalele Drăganei.

Cugir - traditii, obiceiuri01Conform programului stabilit de organizatori: Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură Cugir, prima zi a fost dedicată, ca în fiecare an, ,,Paradei portului popular” (ediția pentru Cugir), acțiune desfășurată pe traseul Casa de Cultură – parcarea ,,Complex”, – Strada Alexandru Sahia. Pe acest itinerar s-au desfășurat ,,Atelierele de dansuri” la care și-au dat concursul o parte dintre formațiile invitate la festival: Grupul Cavo -Greco – Agia Napa, Cipru, Ansamblul ,,Buzavirag” – Brașov, Zeiden Tanzgruppe – Codlea, Ansamblul ,,Câmpul Pâinii” – Vinerea.

Îmbrăcați în costume populare de o mare frumusețe, reprezentanții formațiilor enumerate au făcut (în aplauzele celor prezenți), veritabile demonstrații de dans, fapt ce i-a determinat, în special pe micii spectatori să li se alăture și să danseze împreună cu ei. Cea de-a doua zi a evenimentului se desfășoară la Vinerea în locul ,,Poiana cu goruni”, unde începând cu ora 10:00, timp de 12 ore vor avea loc: Jocuri sportive tradiționale, Ateliere de dansuri, Spectacol folcloric, unde își vor da concursul: Ansamblul ,,Augustin Bena”, Grupul Cavo Greco –Agia Napa, Cipru, Michael Cetean, Flavius Cristea, iar la final vor concerta trupele Amurg, StarDust și  Serenity. Începând ora 22:00, cei prezenți vor asista la un Foc de tabără. (C.P.)

[nggallery id=2546]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ACCIDENT rutier la Câlnic: O femeie și un copil de 8 ani au ajuns la spital după ce două mașini s-au ciocnit

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Câlnic: O femeie și un copil de 8 ani au ajuns la spital după ce două mașini s-au ciocnit Un accident rutier a avut loc miercuri la Câlnic. O femeie și un copil de 8 ani au ajuns la spital după ce două mașini s-au ciocnit. Citește și: ACCIDENT pe DN7: Un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea