Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Festivalul Național de Dansuri și Tradiții de la Cugir a luat startul printr-o paradă a portului popular

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vineri seara au început manifestările din cadrul celei de-a V-a ediție a Festivalului Național de Dansuri si Tradiții Populare, eveniment la care au luat parte peste 200 de localnici din orașul de la poalele Drăganei.

Cugir - traditii, obiceiuri01Conform programului stabilit de organizatori: Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură Cugir, prima zi a fost dedicată, ca în fiecare an, ,,Paradei portului popular” (ediția pentru Cugir), acțiune desfășurată pe traseul Casa de Cultură – parcarea ,,Complex”, – Strada Alexandru Sahia. Pe acest itinerar s-au desfășurat ,,Atelierele de dansuri” la care și-au dat concursul o parte dintre formațiile invitate la festival: Grupul Cavo -Greco – Agia Napa, Cipru, Ansamblul ,,Buzavirag” – Brașov, Zeiden Tanzgruppe – Codlea, Ansamblul ,,Câmpul Pâinii” – Vinerea.

Îmbrăcați în costume populare de o mare frumusețe, reprezentanții formațiilor enumerate au făcut (în aplauzele celor prezenți), veritabile demonstrații de dans, fapt ce i-a determinat, în special pe micii spectatori să li se alăture și să danseze împreună cu ei. Cea de-a doua zi a evenimentului se desfășoară la Vinerea în locul ,,Poiana cu goruni”, unde începând cu ora 10:00, timp de 12 ore vor avea loc: Jocuri sportive tradiționale, Ateliere de dansuri, Spectacol folcloric, unde își vor da concursul: Ansamblul ,,Augustin Bena”, Grupul Cavo Greco –Agia Napa, Cipru, Michael Cetean, Flavius Cristea, iar la final vor concerta trupele Amurg, StarDust și  Serenity. Începând ora 22:00, cei prezenți vor asista la un Foc de tabără. (C.P.)

[nggallery id=2546]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi

Bogdan Ilea

Publicat

în

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 56.000 de lei și au verificat sute de persoane și mașini. Citește și: Amenzi de peste 51.000 de lei date de polițiștii și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea