FOTO: Debut spectaculos al Festivalului Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte!” – ediția 2016, de la Câmpeni
Marți seară, pe o căldură ,,de cuptor” cu valori de aproximativ 30°C, grupul de tulnicărese ,,Moațele” ale Casei de Cultură ,,Avram Iancu” din localitate, mai multe grupuri de majorete din Apuseni și Fanfara Județului Alba au pornit în paradă pe câteva din principalele străzi ale orașului Câmpeni, anunțând locuitorii acestuia că a debutat ediția a XX-a a Festivalului Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte!”, ediția 2016.
Convoiul a revenit ulterior tot în locul de unde au plecat, în Piața ,,Avram Iancu” din centrul orașului, unde au fost așteptați de oficialitățile orașului și de un sobor de preoți care au rostit o slujbă de binecuvântare, înainte a da startul oficial al festivalului care se întinde pe o durată de 4 zile și care a devenit tradiție de a se organiza înaintea renumitului Târg de Fete de pe Muntele Găina.
Astfel, pe scenă, în sunete de tulnic, alături de primarul Ioan Călin Andreș și viceprimarul Vera Dorina Cristescu a urcat și deputatul Călin Potor care a ținut să felicite elevii Colegiului Național ,,Avram Iancu” Câmpeni pentru rezultatele foarte bune de la examenul de Bacalaureat, anunțate cu doar câteva ore înainte. Totodată, primarul Andreș a comunicat faptul că acest festival a fost posibil datorită sponsorilor care au făcut donații importante, în valoare de peste 1 miliard de lei vechi, făcând o scurtă prezentare a programului din cele 4 seri de eveniment și menționând faptul că evenimentul era foarte aproape de a nu debuta în acea zi datorită unor neînțelegeri din Consiliul Local Câmpeni.
După cuvintele de deschidere rostite de oficialități, pe scenă a urcat Fanfara județului Alba dirijată de maestrul Coriolan Boancăș care a prezentat un program de melodii specifice, urmată fiind majoretele de la ,,Arieșul Ritmic” Câmpeni coordonate de Anada Balea, precum și alte grupuri de majorete de la școlile din Abrud și Bistra care au avut pregătite mai multe demonstrații de dansuri.
Seara a continuat cu un program de muzică populară susținut de mai mulți artiști locali: saxofonistul Călin Lele și invitații săi, urmați fiind de formația ,,Ambient” și tânăra Alexandra Creț care a anunțat că miercuri seara, la restaurantul ,,Balea” din Câmpeni, vor susține alături de alți numeroși interpreți de muzică popularăm din Ardeal un spectacol caritabil denumit ,,Schimbăm un destin”, pentru a ajuta un copil cu probleme de vedere.
Prima seară s-a încheiat cu un recital Adrian Sînă de la Akcent, care a animat pe aproape toți tinerii prezenți în centrul orașului: a cântat, a dansat, a făcut fotografii cu cei mai îndrăzneți, și-a pus o coroniță de prințesă pe cap, iar la final a invitat pe scenă câțiva băieți din public, pe care i-a îndemnat să cânte alături de el.
Ovidiu CULDA
[nggallery id=2413]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă”
Apa și canalizarea în Alba și alte județe. Precizări cu privire la creșterea tarifelor, din partea ARA: „Factura este suportabilă” Asociația Română a Apei – ARA, Organizaţie non-guvernamentală (ONG), ce reunește profesioniștii din domeniul apei, experți în cercetare, reglementare și producători face precizări cu privire la creșterile de tarife la apă și apă uzată. Citește […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 19 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 23 de ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 11 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor