Rămâi conectat

Curier Județean

Consorțiul Preuniversitar Cugir se prelungește cu încă 5 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aleșii Cugirului vor lua în dezbaterea legislativului local de joi, 28 ianuarie 2015, proiectul de hotărâre inițiat de primarul orașului, Adrian Teban cu privire la avizarea prelungirii cu încă 5 ani a Consorțiului Preuniversitar Cugir.

primaria-cugirPremergător acestui demers, consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități școlare au semnat acte adiționale la Contractul de parteneriat privind înființarea și funcționarea a consorțiului pentru încă 5 ani. Potrivit informațiilor, la Şcoala Gimnazială ,,Iosif Pervain”, în prezența directorilor celor 5 unități școlare din Cugir şi a inspectorului școlr Monalisa Borza a avut loc o dezbatere mai amplă în cadrul consorțiului, fiind abodate probleme care țin de buna funcționare a învățământului preuniversitar local.

După cum se cunoaște, consorţiile şcolare reprezintă structuri asociative, fără personalitate juridică, constituite din două sau mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar şi care se asociază cu avizul inspectoratelor şcolare în baza unui contract de parteneriat  pe o durată de 3-5 ani, cu posibilitate de prelungire.

Consorţiile au mai  multe avantaje, printre care: – optimizarea gestionării resurselor umane, cu acordul părţilor, asigură mobilitatea personalului didactic între unităţile de învăţământ membre ale consorţiului, utilizare optimă a unor resurse materiale, umane şi financiare proprii unităţilor de învăţământ, obţinute în comun, îmbunătăţirea serviciilor de educaţie s.a

(C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona autostrăzii A10, pe sensul Turda – Aiud: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în zona autostrăzii A10, pe sensul Turda – Aiud: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit miercuri după-masa în zona autostrăzii A10, pe sensul Turda-Aiud. Intervin pompierii. Citește și: FOTO | INCENDIU la o afumătoare din satul Luminești, comuna Sohodol: Au intervenit pompierii Detașamentul de Pompieri Aiud intervine cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea