Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de accidente la schi pe pârtiile din Arieșeni și Șureanu. Intervențiile Salvamont Alba au făcut diferența

Ziarul Unirea

Publicat

în

Serviciul Public Salvamont Alba a intervenit în perioada 5 decembrie – 7 ianuarie în zona domeniului schiabil Vârtop – Arieşeni la 56 de cazuri.

Este vosalvamont Alba (2)rba despre diferite cazuri de traumatisme, fracturi, luxaţii, entorse sau plăgi suferite de pasionaţii sporturilor de iarnă pe pârtiile Vârtop 1 şi 2 dar şi pe pârtia de sănii de la debutul sezonului de schi şi până acum.

Potrivit Salvamont Alba, “din cele 56 de accidente, două au fost traumatisme de coloană vertebrală iar şapte traumatisme craniene (un caz cu amnezie retrogradă).

În cele peste 30 de zile scurse de la debutul sezonului de iarnă salvamontiştii din Alba au intervenit şi la 22 de cazuri în care turiştii au suferit fracturi la membrele superioare şi inferioare dar şi la două cazuri anunţate prin numărul unic de urgenţă salvamont Alba (1)112 în care cinci persoane s-au rătăcit în zona montană.”

 

„Menţionăm faptul că în noaptea de Revelion o persoană a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu. Diferenţa până la 56 de cazuri o reprezintă entorse, plăgi şi diferite escoriaţii.

Pe zona domeniului schiabil Şureanu salvamontiştii au intervenit la 14 cazuri.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător sezonului rece şi să manifeste atenţie pe pârtii”, se mai arată în comunicatul remis presei de Salvamont Alba. (BT)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea