Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău 3-1 | Derby adjudecat, nu fără emoţii, de campioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj - Stiinta Bacau 116 În partida-vedetă a rundei a 8-a a Diviziei A1 la volei feminin, între Volei Alba Blaj, actuala campioană şi Ştiinţa Bacău, fosta deţinătoare a titlului, echipa lui Darko Zakoc s-a impus cu scorul de 3-1 (25-17, 25-21, 19-25, 25-21).

După ce a dominat primul set în mod categoric, formaţia blăjeană a început şovăielnic actul secund, când a fost nevoit să declanşeze o cursă de urmărire pentru a-l câştiga. Încă din acest moment s-a simţit o relaxare în evoluţia formaţiei gazdă, lucru evident şi în setul următor.

*Zakoc: „M-a mulțumit primul set și victoria”

Prestația oscilantă a propriei echipe nu a rămas neobservată de către antrenorul principal al deținătoarei titlului. „Eu nu mă călăuzesc după principiul că o echipă mare câștigă și când joacă modest. Am avut probleme cu preluarea și sper să reglăm acest aspect până la întâlnirile următoare. În jocul de astăzi m-a mulțumit prestația din primul set și realizarea victoriei”, a declarat Darko Zakoc. „Știam că vom avea o partidă dificilă. Am reușit un joc mai bun decât precedentele, ne-am ridicat la nivelul unei asemenea confruntări, dar asta nu mă încălzește cu nimic„, a comentat Florin Grapă, antrenorul oaspetelor.

Moldovencele au arătat altă faţă în setul al treilea în care s-au distanţat ajungându-se chiar la 16-9, iar eforturile gazdelor s-au dovedit zadarnice, întrucât avansul luat de oponente era prea mare. Echipa băcăuană a câștigat lejer parțialul, chiar dacă Blajul a revenit de la 9-17, la 17-20.

*Anamaria Berdilă – revelația Blajului

Simţind pericolul Darko Zakoc şi-a strunit elevele care în următorul set au luat lucrurile în serios şi s-au impus, deşi au tremurat când Bacăul a recuperat serios ajungându-se la 23-21, de la 20-15!  În cel de-al patrulea parțial, Blajul s-a desprins la 11-4 pe serviciul Anei Berdilă, preluat anapoda de ”studentele” băcăuane. De aici, pe serviciul aceleiași Berdilă, ardelencele s-au desprins la 22-14, iar la 23-15 Florin Grapă a cerut time-out, moment după care Știința a punctat de 6 ori consecutiv pe serviciul Tatianei Lupu.

Principalele realizatoare pentru Volei Alba Blaj: Ana Berdilă (18 puncte), Dubravka Djuric (15), Jovana Vesovic (12), Ivana Plchotova (11). Al doilea joc la rând în care se remarcă Berdilă, după prestația excelentă cu CSM București, când a întors soarta jocului.

A fost cel mai important joc pe teren propriu din finalul anului, echipa condusă de Darko Zakoc fiind invincibilă în competiţia internă, cu 7 victorii şi se regăseşte în mijlocul unui program incredibil de dificil, după confruntarea din Champions League cu Nordmeccanica Piacenza şi derby-ul adjudecat la Bucureşti şi înaintea altor două dueluri de foc, la Moscova, cu Dinamo, în competiţia supremă şi apoi deplasarea la Târgovişte.

Au evoluat: Ana Grbac, Ivana Plchotova,  Dubravka Duric, Adina Salaoru, Jovana Vesovic Anamaria Berdilă și Marina Vujovic (libero); Silvana Chausheva, Ioana Nemțanu, Carmen Mateaş; Denisa Viloiu, Adriana Bobi (n-a fost inclusă în lot Leticia Boscacci)

Foto: Aurel ROȘIAN, Radio Blaj

[nggallery id=1297]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea