Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, colocviu studenţesc: CSU Alba Iulia – Universitatea Cluj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nevoie mare de victorie de redresare după eșecul de la Brașov pentru CSU Alba Iulia sâmbătă seară, când pe propriul teren echipa albaiuliană întâlnește pe Universitatea Cluj-Napoca, într-o partidă care contează pentru etapa a VII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.CSU Alba Iulia - Danzio Timisoara 36

Misiunea nu pare să fie deloc una ușoară pentru trupa lui Popov și Lăncrănjan, care deși le-a învins deja de două ori în pre-sezon în amicale pe clujence, trebuie să fie extrem de atentă, deoarece acestea s-au întărit și închegat ca lot de jucătoare, dar și pe banca tehnică, unde a ajuns de câteva zile titratul antrenor sârb Dragan Petricevic, care are ca scop clar de a crea la Cluj-Napoca o echipă de top. Totuși, universitarele sunt foarte tari pe teren propriu, având un atu puternic în faptul că joacă în fața propriilor suporteri.
În ceea ce privește debutul de sezon, ambele formații au înregistrat câte două insuccese, reușind însă să câștige toate celelalte partide disputate în campionat. Astfel, CSU Alba Iulia a trecut de CSBT Alexandria, Phoenix Galați, BCM Danzio Timișoara și CSM Târgoviște, însă a pierdut în fața Olimpiei Brașov și vicecampioanei Sepsi Sf. Gheorghe. De cealaltă parte, Universitatea Cluj-Napoca a reușit să învingă pe Rapid București, Phoenix Galați și CSBT Alexandria și a cedat în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe și BCM Danzio Timișoara.
În confruntările anterioare CSU este clar în avantaj, scorul fiind de 14-4 petru universitare, care au reușit să câștige ultimele 10 dispute față în față. Cele două combatante s-au întâlnit de două ori în presezon, odată la Cluj-Napoca, altădată la Alba Iulia, învingătoarea fiind aceeași, trupa lui Popov, care nu a avut deloc probleme să își adjudece victoria în niciuna din cele două partide.
În pauza competițională, ambele formații au suferit importante modificări de efectiv. Astfel, la CSU au sosit 6 straniere (americancele Vanessa Abel, Asia Logan, Mariah King și Adrienne Webb, respectiv bulgaroaica Stefka Miteva și macedoneanca Jelena Antic), respectiv 2 baschetbaliste autohtone (Sonia Ursu și Elena Dincă), din lotul de sezonul trecut regăsindu-se și anul acesta Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Mihaela Gherman și Andreea Beldian. Banca tehnică este formată în continuare din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund. De cealaltă parte, trupa din Cluj-Napoca s-a întărit considerabil cu 3 americance, 2 sârboaice, dar și cu româncele revenite la club, Flavia Ferenczi și Kata Meszaros. Pe banca tehnică se află de câteva zile sârbul Dragan Peticevic, ca principal, ajutat de conaționalul Miljan Medvedj și Mihai Coldea, ca secunzi.
Partida va avea loc în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, sâmbătă, 31 octombrie 2015, cu începere de la ora 18:00.

Comunicat de presă CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea